Nicolae Ciucă: "PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale"

S.B.
Politică / 12 februarie

Nicolae Ciucă: "PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni la sediul partidului, înainte de şedinţa de coaliţie în care se discută variantele de comasare a alegerilor şi calendarul acestora, că nu se pune problema unor candidaţi unici ai coaliţei şi că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, pentru că este sănătos pentru democraţie, informează news.ro.

Întrebat despre scenariul unui candidat unic al coaliţiei, la alegerile prezidenţiale, Nicolae Ciucă a infirmat această variantă.

"Înainte de a fi discutat de comasare, am mers în Biroul Politic Naţional şi am cerut mandat pentru conducerea partidului să negociem şi am cerut negociere pentru comasare fără nicio altă variantă care să fie asumată de către conducerea partidului, orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului. Partidul National Liberal trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democraţie", a spus liderul PNL.

Ciucă a comentat şi scenariul prin care PSD a propus liberalilor susţinerea pentru funcţia de premier şi candidatura la primăria Capitalei în schimbul susţinerii candidatului PSD la prezidenţiale.

"Nu mi se par absolut deloc benefice pentru tot ceea ce înseamnă un proces democratic de vot să negociem toate aceste chestiuni ca şi când ar fi aşa stabilite dinainte", a spus Ciucă.

Liderul PNL a mai arătat, despre varianta unor candidaturi separate, că "este o soluţie foarte bună pentru că vor vedea fiecare dintre ei care este opţiunea românilor pentru un partid sau altul".

Despre comasarea alegerilor parlamentare cu turul 2 de la prezidenţiale, Nicolae Ciucă a spus că, "dacă aceasta poate fi o soluţie, de ce nu, orice poate să diminueze numărul de runde de alegeri".

"Noi am analizat şi turu 1 era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal", a mai spus liderul PNL.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. .Totul se face etapizat cu pasi mici dar care induc in societate o anume forma de mobilizare la vot .Cel putin comasarea alegerilor europarlametare cu cele locale este obligatorie.Congresul PPE ce va fi tinut la Bucuresti va impulsiona votantii PNL si sustinatorii UE spre a iesi la vot .Sondajele ce vor aparea imediat dupa Congres , ,acolo unde beneficiile aduse de guvernarea PNL PSD, a aflata in slujba societatii, (mariti de pensii si salarii , ofertele banesti adresate celor defavorizati , rezolvarea problemelor punctual aduse in discutie in agricultura si sistemul de sanatate ca si in cel din Invatamint) ne vor arata o crestere accentuata a numarului votantilor PNL.In alta ordine de idei candidatura lui Ciuca in alegerile Prezidentiale va fi si ea maximizata de efectele razboiului din Ucraina ce ne vor arata nevoia imediata de a propulsa un General in functia suprema in Stat. Perechile sunt deja formate .Geoana versus Ciolacu si Simion versus Sosoaca impart voturilor nationaliste si pe cele din PSD.Singurul care merge nestingherit pe un culoar al Dreptei este Ciuca ce nu are un oponent in persoana sefului AUR . O data ajuns in turul doi Ciuca cistiga detasat .Tot jocul este insa la mustata daca UDMR se va pozitiona prin vocea lui Kelemen , in turul doi , alaturi de Barna si Orban sau Tomac sau poate le vine si lor mintea „ romanului de pe urma ” si il vor sprijini pe Ciuca . Daca nu apare vreun concurest de avengura (Helvid este iesit din carti ) in alegerile Prezidentiale cel mai favorabil culoar il are Ciuca sau Ciolacu (daca nu candideza Geoana). La primaria Bucurestilor N.D , urmare a erorii nefortate ce a oferit un punct de sprijin lui Sosoaca aprobind un miting oarecare , va pierde alegerile in favoarea unui candidat comun PSD PNL.Alianta se va pastra si dupa anul 2024 .Nu stim daca Maia Sandu (printesa de la Bulboaca)poate candida dar daca poate atunci Cuza redivivus .

    Singura miscare spectaculoasa pentru PNL ar fi sustinerea lui Geoana la presidentie.

    1. S-au viceversa .Jocul este deschis .Procentele sunt impartite cam in mod egal catre Geoana , Ciolacu , Simion si Ciuca, in primul tur . Daca Geoana intra in finala Ciuca il va sprijni si viceversa .Ciolacu nu are sanse decit daca Geoana nu ar candida (asta seara ne-a spus printre rinduri ca va candida ca independent) iar Simion daca ajunge in turul doi poate primi sprijinul USR(ca la motiune) si al maghiarilor .

      Si ce e cu ideile acestea cu Geoana ,ca vad ca acum se autoinvita si in PSD (si precis tatoneaza si PNL ). Cum adica ,liderii de partid ai coalitiei au guvernat ,au asigurat stabilitatea politica si stabilizarea economica a tarii si implementarea PNRR ,absortbie de fonduri europene etc . Si la momentul precis al prezidentialelor vine cineva si le spune : la o parte ca trebuie sa ma votati pe mine ,ca am CV ,am cariera etc . D Geoana e deja sprijinit de partidul lui Voiculescu si precis mai sunt partide care vor sa si ataseze imagina asta de protejat (temporar) de umbrela nato . Stringe semnaturile ,candideaza cu adevarat independent si ii lasa pe liderii aliantei sa atraga si voturi pentru partidele lor ,mai ales in climatul actual . Oricata bunavointa are generalul ,nu le poate face asta partidului si campaniei lui !

    Asemenea sefului sau care s-a umplut de penibil cersind ranjind o functie europeana, vine si Ciuca cu autopropunerea ca presedinte al Romaniei. Culmea este ca aceste mediocritati vor obtine ce vor pentru ca de astfel de oameni e nevoie acum.

    1. si va cistiga

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb