NICOLAE CIUCĂ: "Ţara noastră s-a angajat să respecte toate sancţiunile impuse la nivel internaţional"

G.D
Politică / 4 aprilie 2022

Nicolae Ciucă (Sursa foto: www.facebook.com/ Guvernul României)

Nicolae Ciucă (Sursa foto: www.facebook.com/ Guvernul României)

După şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului României, în care Volodimir Zelenski s-a prezentat în Parlament prin videoconferinţă, prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarant că ţara noastră "s-a angajat să respecte toate sancţiunile impuse la nivel international, în conformitate cu deciziile tuturor organizaţiilor", potrivit Guvernului României.

"S-au luat decizii şi au fost sancţionate atât companii ruseşti, cât şi persoane din anturajul preşedintelui Putin, toate sunt pe lista de sancţiuni şi România respectă această decizie". Întrebat dacă există în ţară ruşi care urmează să fie expulzaţi, prim-ministrul a răspung negativ.

"În acest moment în România pe conducte se aduce gaz din Rusia", afirmând că nu există nicio altă decizie cu privire la aprovizionarea cu gaze.

"Ministrul de finanţe a plecat în această seară la Bruxelles, mâine are loc întâlnirea cu miniştrii din UE şi în funcţie de flexibilizarea despre care s-a vorbit şi s-a discutat alături de comisie, vom anunţa acest pachet de măsuri", a fost răspunsul premierului referitor la pachetul de măsuri.

"În acest moment, din evaluarea pe care o avem, am precizat şi ieri, discutăm despre un impact de aproximativ 3,4% din PIB, iar o parte din bani vor fi din fonduri europene", menţionează prim-ministrul în declaţie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ăștia, alde Ciucă, sunt in stare sa lase Romania fără gaze, o să vedeți.

    Di-scursu lu Ciucă a fost de parcă ar fi trebuit să se justifice față de Zelenski că n-a făcut și n-a dres ce a zis ăla. Cam penibil.

    In acelasi timp ,Romania nu si poate permite sa accepte tranzitul echipamentelor militare ,recent negociat de SUA : ei zic ca ar fi vorba de tancuri si artilerie sovietica ( ca si cand asta ar fi o scuza ?!). Sovietice sau nu ,sunt furnizare de echipament de razboi si ca atare ,un act de spijin militar ,o actiune care ar permite raspuns armat ( cu rachete ) si apoi chiar ca se extinde razboiul ! Tocmai au fost interviuri care au explicat ca scutul de la Deveselu nu poate proteja in fata unui atac cu rachete din Crimeea ,nu avem flota de lupta etc. Chiar daca Geoana sau altcineva vizeaza o cariiera in NATO , noi ca populatie care ar urma sa suferim consecintele ,nu suntem de acord . Poate face Bursa un sondaj pe tema asta ?

    Daca armata din Ucraina (singura in drept sa lupte in acest razboi ) era asa de bine echipata (dupa 2014) si asa darza ,inseamna ca regimul politic de acolo a ratat sansa sa restabileasca controlul asupra teritoriilor separatiste ,doar erau parte integranta din Ucraina si in nici un caz separatistii nu puteau avea puterea de foc Big Brother !

    Tuturor ne pare rau ,dar asta nu inseamna sa extindem razboiul . 

    Cand adjunctul NATO este nu-i asa "PROSTANACUL" nostru ce putem sa mai spunem.

    1. Si nu face nimic pentru tara,macar de-ar profita de situatie.Sa treaca tancurile pe la noi cand noi nu avem drumuri si....poduri

    I se pare lui Ciuca ca poporul nostru nu a fost sacrificat destul.Au cautat mult astia de la PNL sa-l scoata pe asta de la naftalina!Sau de la congelator.Numai unul si unul:Orban(macar asta era client vechi)Citu aparut de nicaieri,acum Ciuca.Dezastru umanitar si moral la noi in tara!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb