Nicuşor Dan, întrebat despre inundaţiile din Bucureşti, după furtună: "Garantez că în 90% din localităţile din lume este depăşit sistemul de canalizare pentru astfel de fenomen"

R.S.
Politică / 14 iunie

Nicuşor Dan, întrebat despre inundaţiile din Bucureşti, după furtună: "Garantez că în 90% din localităţile din lume este depăşit sistemul de canalizare pentru astfel de fenomen"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, vineri seară, că inundaţiile care apar din cauza căderilor mari de precipitaţii într-un timp foarte scurt nu pot fi evitate şi apar în majoritatea oraşelor lumii, sistemul de canalizare nefiind dimensionat pentru astfel de fenomene, conform News.ro.

Nicuşor Dan a fost întrebat, la Digi 24, despre inundaţiile de joi seară din Bucureşti, când a fost emis cod roşu de furtună.

"Ăsta este un fenomen care a apărut şi Europa occidentală de trei-patru ani, de când clima s-a schimbat", a afirmat primarul general.

Întrebat dacă sistemul de canalizare este depăşit de astfel de fenomene, Nicuşor Dan a declarat: "Pentru astfel de cantităţi, garantez că în 90% din localităţile din lume este depăşit sistemul de canalizare pentru astfel de fenomen", potrivit News.ro.

Primarul general a mai declarat că adaptarea sistemului la schimbările climatice nu se poate face peste noapte şi ar putea dura zece-douăzeci de ani.

Pompierii au avut, până vineri la ora 10.30, peste 500 de intervenţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, în urma furtunii de joi seară.

Astfel, au fost inundate 127 de străzi şi 229 de locuinţe şi gospodării, iar peste 100 de copaci şi şapte stâlpi de electricitate au căzut. Au fost avariate 97 de autoturisme.

Capitala şi judeţul Ilfov s-au aflat joi seară sub avertizare cod roşu de furtună, scrie News.ro.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Nu-i prea pasa si-a indeplinit targhetul

    Nicușor are dreptate, sistemul de canalizare este depășit și la mine în oraș. Orașul s-a dezvoltat în lățime, s-au construit mult pe un deal, zona de lux a orașului, s-au asfaltat străzi, burlanele s-au legat direct la sistemul de canalizare, spatiile verzi sunt doar o amintire, terenurilor de joaca s-au transformat în parcări asfaltate, dar au uitat sa schimbe conductele cu un diametru mai mare sau cel puțin să curețe periodic. La mine la o ploaie mai mare centrul se umple cu apa, nisip și bucăți de asfalt, o parte din oraș este la o cotă mai înaltă cu vreo 40-50 de metri.

    exceptie japonia si cateva…

    s c c r e t 

    1. Nu fiți așa de sigur, vedeți că de curând au fost prbleme/ inundații serioase cu 90.000 de mii de persoane evacuate din locațiile lor.

      stiti cu ce debite se “joaca” japonia si cu de noi?

      au aia rezervoare si canalizari … nu gluma… plus ca au zone special amenajate pentru inundatii… si deci zone filmate “inundate” sunt zone proiectate a fi inundate… strategic… 

      nu putem spune asta de uea turcia sau altii… usa mai au asa strategie si parca uk si germania….plus olanda..

      s c c r e t 

    Traiasca incompetenta! Toti prostii sunt sefei, asta e singurul criteriu in plitica romaneaca. Avem o majoritate de prosti.

    explicatie logica , omul are matematica in cap nu usturoi !

    1. :)) CE bine a prins asta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb