NICUŞOR DAN LA LISTAREA OBLIGAŢIUNILOR PMB: "Vom mai ieşi pe piaţă, pentru că Bucureştiul are nevoie de investiţii"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 mai 2022

Nicuşor Dan a spus: "Stabilizarea financiară a Primăriei Municipiului Bucureşti a fost unul din obiectivele principale cu care am început mandatul, iar faptul că această emisiune a fost un succes confirmă că ne-am făcut treaba şi că am recâştigat încrederea pieţei în Primăria Municipiului Bucureşti.

Nicuşor Dan a spus: "Stabilizarea financiară a Primăriei Municipiului Bucureşti a fost unul din obiectivele principale cu care am început mandatul, iar faptul că această emisiune a fost un succes confirmă că ne-am făcut treaba şi că am recâştigat încrederea pieţei în Primăria Municipiului Bucureşti.

"Nu veţi vedea cheltuieli absurde făcute de Primăria Municipiului Bucureşti"

Primăria Municipiului Bucureşti va mai apela la mecanismele pieţei de capital pentru finanţare, deoarece oraşul are nevoie de investiţii, a afirmat vineri Nicuşor Dan, Primarul General al Municipiului Bucureşti, cu ocazia listării ultimei emisiuni de obligaţiuni a PMB pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Nicuşor Dan a spus: "Stabilizarea financiară a Primăriei Municipiului Bucureşti a fost unul din obiectivele principale cu care am început mandatul, iar faptul că această emisiune a fost un succes confirmă că ne-am făcut treaba şi că am recâştigat încrederea pieţei în Primăria Municipiului Bucureşti. Vă asigur că o să păstrăm în continuare aceeaşi linie de stabilitate financiară. Nu veţi vedea cheltuieli absurde făcute de Primăria Municipiului Bucureşti. Dimpotrivă, ne vom concentra pe acele priorităţi ale oraşului, pe ceea ce înseamnă infrastructura de transport, fie că asta înseamnă reabilitarea sau extinderea reţelei de tramvai, fie că înseamnă trenul metropolitan, care înseamnă de fapt Bucureşti şi Ilfov, fie că înseamnă managementul traficului sau semaforizarea inteligentă, fie înseamnă reţeaua de termoficare sau acele investiţii urbane care schimbă faţa oraşului cum ar fi pietonalul de-a lungul Dâmboviţei".

Primarul Capitalei a adăugat: "Deci vă asigur că, pe de o parte o să menţinem linia de stabilitate financiară, şi pe de altă parte că acele investiţii pe care le vom face vor adresa probleme structurale pe care le are oraşul. Pentru că Bucureşti este un oraş cu un potenţial uriaş, şi trebuie să facem acele lucruri structurale care să-l repună pe hartă. Şi vreau să vă transmit că vom mai ieşi pe piaţă, pentru că Bucureştiul are nevoie de investiţii".

Eliza Gereanu, Director Executiv în cadrul Direcţiei de Management Proiecte Fonduri Europene Rambursabile şi Nerambursabile din PMB a spus că municipalitatea ia în considerare să se adreseze şi retailului, la următoarele emisiuni de obligaţiuni, în condiţiile în care emisiunile de până acum au fost destinate exclusiv investitorilor instituţionali.

"Am lucrat la o strategie şi la o listă de proiecte prioritare, pe care trebuie să o corelăm atât cu finanţările existente cât şi viitoare, în cadrul financiar multianual, dar şi cu alte mixuri de finanţare şi, bineînţeles, în strânsă legătură cu un management al datoriei publice locale, dar şi a statului. Avem aici nişte oportunităţi (...) cu siguranţă dorim să ne extindem şi către clienţii de retail", a spus Eliza Gereanu.

Conform reprezentanţilor Primăriei Bucureşti, peste 90% dintre investitorii acestei emisiuni de obligaţiuni au fost investitori locali, ceea ce arată încrederea pe care o au aceştia în capitala ţării noastre.

În luna aprilie a acestui an, Municipiul Bucureşti a finalizat cu succes plasamentul privat al emisiunii de obligaţiuni municipale în valoare nominală totală de 555 milioane de lei, menit să refinanţeze emisiunea de obligaţiuni a Municipiului Bucureşti din anul 2015, având scadenţa în data de 4 mai 2022. În cadrul plasamentului privat, PMB a emis un număr de 55.500 de obligaţiuni nominative, neconvertibile, negarantate, denominate în lei, cu o valoare nominală unitară de 10.000 de lei şi cu o rată anuală a dobânzii de 7,33% pe an. Obligaţiunile vor ajunge la scadenţă la data de 19 aprilie 2032.

A fost a şasea emisiune de obligaţiuni municipale a Bucureştiului, începând cu anul 2015.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. are nevoie de bani pt a fi furati ca tot o vecjitura plina de boschetari e Piata Unirii si zonele inconjuratoare. Bugetul anual de 1 miliard 200 de milioane de euro nu va ajunge de salarii si ciordeala....panselute si borduri, marca Videanu- Oprescu- Lis. Suvita.- Firea.......hotii pamintului.

    cum ar fi sa emita Buc obligatiuni cam de 1 mld / luna? Nu e mare lucru, cam 200 mil eur/luna. Se pot face instant (intr-un an....) modernizari de tramvaie, autobuze electrice, taxiuri electrice, etc. Se poate face metroul. S-ar investi sume serioase in asistenta sociala (copii singuri, batrani, homelessi). Idem, ar fi ceva bani pentru centura ocolitoare si pentru multe alte proiecte verzi.

    1. vezi ca multe dintre ce ai zis tu nu tin doar de ei

    Întradevăr, ar fi ABSURD ca în fostul " MICUL PARIS" să reparăm trotuarele sau a carosabilului ( măcar din centrul Capitalei, unde în multe zone arată ca după război ), să reparăm ceasurile publice care nu mai funcționează și induc în eroare, să curățăm orașul (inclusiv parcul Herăstrău și multe altele ) de gunoaie, etc. etc.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb