Nikki Haley şi-a exprimat regretele grupului african de la ONU

D.I
Internaţional / 19 ianuarie 2018

Nikki Haley (Sursa foto: Facebook)

Nikki Haley (Sursa foto: Facebook)

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a exprimat ieri regretele sale pe lângă ambasadorii africani care s-au declarat indignaţi de afirmaţiile insultante atribuite lui Donald Trump, a făcut cunoscut unul dintre diplomaţi.

Nikki Haley s-a întâlnit la solicitarea sa cu ambasadorii africani la Naţiunile Unite care au publicat un comunicat într-un limbaj foarte dur, cerând scuze din partea preşedintelui american pentru afirmaţii "rasiste" făcute în urmă cu o săptămână în cursul unei reuniuni la Casa Albă, potrivit reprezentantului Guineii Ecuatoriale, Anatolio Ndong Mba.

Diplomata americană nu şi-a cerut scuze cu prilejul acestei reuniuni cu uşile închise, dar a exprimat regretele sale, a afirmat el.

Nikki Haley le-a explicat ambasadorilor că ea "nu se afla la Casa Albă, nu este sigură despre ce s-a spus acolo, dar regretă toată această situaţie", a continuat Anatolio Ndong Mba.

Potrivit acestuia, grupul african i-a "făcut o recomandare" lui Nikki Haley pentru a detensiona situaţia, pe care ea a promis că i-o va transmite lui Donald Trump.

Diplomaţi exprimându-se sub acoperirea anonimatului au afirmat că au propus ca preşedintele Statelor Unite să trimită un mesaj de prietenie liderilor africani cu ocazia viitorului summit de la Addis Abeba ca un semn de bunăvoinţă, precizează Agerpres.

Anatolio Ndong Mba a ţinut să precizeze: "Apreciem faptul că ea a venit şi a vorbit despre cooperarea dintre Statele Unite şi Africa", adăugând că întâlnirea a fost "foarte amicală".

Misiunea americană la ONU a refuzat să spună dacă Nikki Haley a adus în discuţie furia provocată în Africa de afirmaţiile lui Donald Trump, însă a publicat on-line fotografii din timpul reuniunii, însoţite de mesajul: "Mulţumiri grupului african pentru întâlnirea de astăzi (joi)".

Referitor la conţinutul discuţiilor cu diplomaţii africani, ambasadoarea SUA la ONU a transmis pe reţeaua de socializare Twitter: "Am abordat lunga noastră relaţie şi istoria noastră comună în lupta împotriva SIDA, terorismului, precum şi angajamentul pentru pace în regiune".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb