Nikolai Patruşev, aliatul lui Putin: "Nu ştim încă cine se află în spatele atacului asupra Nord Stream"

G.D.
Internaţional / 13 martie 2023

Nikolai Patruşev, aliatul lui Putin: "Nu ştim încă cine se află în spatele atacului asupra Nord Stream"

Nikolai Patruşev, fost director al serviciilor de securitate şi unul dintre principalii aliaţi ai lui Vladimir Putin, a declarat astăzi că Statele Unite şi Marea Britanie au vrut să ducă spre piste false atunci când au sugerat că un grup pro-ucrainean a aruncat în aer anul trecut gazoductele Nord Stream de pe fundul Mării Baltice, relatează Reuters, conform News.ro.

Săptămâna trecută, The New York Times a relatat că informaţiile analizate de oficialii americani sugerează că un grup pro-Ucraina - probabil format din ucraineni sau ruşi - a atacat conductele subacvatice, în septembrie.

Influentul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, pune însă la îndoială această ipoteză şi nu crede că un astfel de grup ar avea capacitatea de a efectua un act de sabotaj atât de temerar asupra unuia dintre cele mai importante coridoare energetice ale Rusiei către Europa.

"În încercarea de a ascunde adevăraţii oameni din spatele crimei, presa anglo-saxonă pro-guvernamentală - la ordin de sus - a desemnat un vinovat: un grup de terorişti ucraineni", a declarat Patruşev.

Rusia, a declarat Patruşev, încă nu ştie cu certitudine cine se află în spatele atacului, deoarece nu a fost inclusă într-o anchetă privind exploziile.

"Dacă ziarele susţin cu zel că sabotajul a fost comis de un grup de terorişti ucraineni, atunci este necesar să ne întrebăm dacă există într-adevăr un astfel de grup şi dacă acesta este capabil să realizeze acest lucru", a spus el. Statele Unite şi Marea Britanie, în schimb, susţine Patruşev, au capacităţile necesare pentru a arunca în aer o astfel de conductă.

Ambele ţări au negat cu tărie că ar fi în spatele unui asemenea atac.

În calitatea sa de fost spion sovietic care îl cunoaşte pe Putin încă din anii 1970, Patruşev este considerat de diplomaţi ca fiind una dintre persoanele cu influenţă majoră asupra lui Putin, care, la rândul lui, i-a acuzat pe "anglo-saxoni" de sabotarea Nord Stream în ceea ce el a numit un atac terorist.

O scădere bruscă a presiunii pe ambele conducte Nord Stream a fost înregistrată la 26 septembrie, iar seismologii au detectat explozii. Anchetatorii suedezi şi danezi nu au stabilit încă cine a fost responsabil pentru actul de sabotaj.

În februarie, într-un articol publicat pe blog, jurnalistul american de investigaţii Seymour Hersh, laureat al premiului Pulitzer, a citat o sursă neidentificată care a declarat că scafandrii marinei americane au distrus conductele cu explozibili, la ordinul preşedintelui Joe Biden. Casa Albă a respins articolul lui Hersh ca fiind "complet fals şi complet fictiv", iar Norvegia a declarat că acuzaţiile sunt "un nonsens".

Conductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2 au o capacitate anuală comună de 110 miliarde de metri cubi - mai mult de jumătate din volumul normal al exporturilor de gaze ruseşti. Secţiuni ale conductelor lungi de 1.224 km, care se întind din Rusia până în Germania, se află la o adâncime de aproximativ 80-110 metri.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Taica Patrusev, se vede si din avion, doar orb sa nu fii, ca autorii sabotajului sunt anglo-saxonii, singurii care aveau atat mijloacele cat si interesul indeplinirii unui astfel de plan!

    1. Rectificare: anglo-americanii!

      Omul vostru zice ca nu se stie dar un neica nimeni, Anonim, zice ca stie el!

      Ce fumuri tari ai tras, mai Credinciosule sorosist! Te ajuta cumva sa ti le procuri, Florin Badita, celebrul pt aparitia sa in chiloti la metrou sau Malin Bot?

      Esti membru Aurul lui Putin!

      De cand stiu orcile sa scrie?

      Pana si orcile sunt mai evoluate decat o primata ca tine! Pt ca orcile stiu sa scrie, pe cand tu primato, nu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb