Ningbo HuaXiang din China va fabrica piese pentru Mercedes, la Braşov

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 26 septembrie 2016

Ningbo HuaXiang din China va fabrica piese pentru Mercedes, la Braşov

Manuel Costescu, Ministerul Economiei: "Există un potenţial ridicat de cooperare economică România - China"

Compania Ningbo HuaXiang Electronic Co. Ltd. din China, cu operaţiuni în domeniul componentelor auto, va investi 30 de milioane de dolari la Braşov, într-o nouă hală de producţie ce va fabrica piese şi accesorii pentru autoturismele Mercedes. Beneficiarul investiţiei este compania germano-română Hib Rolem Trim, iar proiectul va fi lansat în primul trimestru din 2017 şi va fi finalizat până la jumătatea lui 2019.

Cele două companii au semnat vineri, la Bucureşti, un memorandum pentru lansarea acestui proiect care presupune construcţia şi echiparea unei noi hale cu o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi, care va crea 265 de noi locuri de muncă.

"În cadrul noii investiţii se vor fabrica piese şi accesorii (ornamente) pentru industria auto, constând în produse decorative pentru interiorul autovehiculelor de tipul: decoraţiuni pentru bord, consolă centrală şi ornamente pentru uşi pentru producătorul de autoturisme Daimler (Mercedes), clasele A şi B. Produsele se vor regăsi în maşinile vândute în Europa", a informat InvestRomânia, componentă a Departamentului pentru Promovarea Investiţiilor şi Comerţului.

Cele două părţi au semnat în urmă cu un an o scrisoare de intenţie pentru derularea de investiţii.

Prima investiţie, în valoare de circa 10 milioane euro, ce presupune transferul în România al unei linii de producţie de ornamente de interior pentru constructorul BMW, a fost deja realizată. Proiectul a fost iniţiat în luna iulie 2015 şi este prevăzut să se finalizeze în decembrie 2016.

Pentru acest proiect a fost contractat un nou spaţiu de producţie cu o suprafaţă de 10.000 mp şi s-au creat aproximativ 200 de noi locuri de muncă.

Ministerul Economiei, prin InvestRomania, a co-organizat la Bucureşti, la finele săptămânii trecute, evenimentul "China (Xiangshan) - Romania Investment Forum", dedicat promovării avantajelor competitive ale României şi ofertei de ţară în faţa investitorilor şi autorităţilor din Provincia Xiangshan (China).

Forumul a continuat seria evenimentelor bilaterale la nivel guvernamental care au ca scop intensificarea schimburilor economice şi comerciale între cele două ţări, conform declaraţiilor lui Manuel Costescu, secretar de stat în Ministerul Economiei. Domnia sa a amintit că principalul partener comercial al României în zona asiatică este China, luând în calcul valoarea schimburilor comerciale.

"Relaţia dintre China şi România s-a consolidat în timp. Cei peste 65 de ani de relaţii economice şi diplomatice constituie premisele necesare concretizării unor proiecte în care se regăsesc valori şi viziuni comune. România poate reprezenta pentru China poarta de acces pe piaţa unică europeană. România se regăseşte în rândul ţărilor poziţionate în spectrul Drumului Mătăsii. Am încredere că în următorii ani România va constitui un element pivot la nivel regional în dezvoltarea acestui proiect", a spus Manuel Costescu, menţionând că ţara noastră este un hub în industria IT şi cea auto şi componentelor auto, domenii care sunt de interes pentru investitorii chinezi.

Domnia sa a mai afirmat că "prezenţa unei puternice delegaţii chineze din Xiangshan demonstrează că există un potenţial ridicat de cooperare economică".

Peste 30 de companii româneşti şi 20 chinezeşti au participat la "China (Xianghstan) - Romania Investment Forum".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Succes !

    Chinezarii, sa nu ne facem prea mari iluzii, ca aici nu vine nimeni de la uzinele din Stuttgart...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb