Niţă: "Sediile Romgaz şi Transgaz rămân în Mediaş"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 aprilie 2013

La Bucureşti vor funcţiona doar sedii secundare

Sediile Romgaz şi Transgaz vor rămâne la Mediaş, iar în Bucureşti vor funcţiona activităţile de strategie, relaţii instituţionale şi relaţii internaţionale, organizate în cadrul unor sedii secundare, a anunţat, ieri, ministrul delegat pentru Energie Constantin Niţă. "Aceste măsuri nu vor implica disponibilizări sau restructurări de personal la cele două companii, conducerile societăţilor funcţionând la sediile sociale", arată un comunicat remis redacţiei.

Cele două societăţi sunt considerate de interes naţional şi vor rămâne în portofoliul statului. Măsurile concrete (atribuţii, competenţe şi structuri de personal) vor fi stabilite de către organele de conducere competente (AGA şi CA).

Ministrul Niţă s-a întâlnit, ieri, cu prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli; vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Constantin Luca; reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Gaz - România (Eugen Luha, Cătălin Muşoi); reprezentanţii sindicatelor Transgaz (Horia Dăian) şi Romgaz (Alexandru Dâmbean). Agenda discuţiilor a inclus şi procesul de privatizare a Romgaz, strategia de creştere a Romgaz şi Transgaz prin valorificarea oportunităţilor de dezvoltare la nivel regional; necesitatea adecvării strategiilor de dezvoltare în acord cu realităţile socio-economice. În ceea ce priveşte calendarul de privatizare, a fost abordată viitoarea listare a Romgaz în toamna acestui an, părţile exprimându-şi încrederea că oferta secundară de la Transgaz, lansată săptămâna trecută, va oferi un semnal pozitiv pentru viitoarele acţiuni de acest tip.

Aproximativ 3.000 de persoane au protestat, ieri după-amiază, în faţa Primăriei Mediaş, faţă de intenţia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, de a deschide un sediu al societăţii Romgaz la Bucureşti, ceea ce sindicaliştii spun că va însemna mutarea societăţii în Capitală.

Potrivit Mediafax, la protest a fost prezent şi primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu. Consiliul Local Mediaş s-a reunit, luni, în şedinţă extraordinară, şi a aprobat încheierea unui parteneriat cu sindicaliştii Transgaz şi Romgaz în vederea "blocării oricărui demers" de a muta sediile companiilor la Bucureşti.

Potrivit liderului de sindicat Romgaz, Ioan Stoicovici, în 29 aprilie este convocată Adunarea Generală a Acţionarilor Romgaz, pe ordinea de zi figurând un proiect care prevede înfiinţarea unui sediu secundar al societăţii la Bucureşti, acesta având rol comercial. "Avem timp până la acea dată să încercăm să schimbăm această decizie", a declarat Ioan Stoicovici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb