NOI ÎNCERCĂRI DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA OFERTEI NASDAQ LSE îşi majorează cu 250 de milioane de lire programul de răscumpărare a acţiunilor

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 ianuarie 2007

LSE îşi majorează cu 250 de milioane de lire programul de răscumpărare a acţiunilor

"London Stock Exchange" Plc, operatorul Bursei de Valori din Londra (LSE), a decis să majoreze de şase ori valoarea programului de răscumpărare a acţiunilor, faţă de suma prevăzută iniţial, aceasta fiind o nouă încercare de a-i determina pe acţionari să respingă oferta ostilă de preluare primită de la piaţa americană Nas­daq. Totodată, LSE anticipează o creştere a volumului tranzacţiilor sale electronice.

LSE, a treia bursă europeană după valoarea de piaţă, îşi va majora cu 250 de milioane de lire sterline (494 milioane de dolari) planul actual, de 50 de milioane de lire sterline, destinat răscumpărării de acţiuni. În privinţa celui de-al doilea aspect, conducerea LSE susţine că pe platforma electronică SETS, volumul tranzacţiilor se va tripla în următorii trei ani, la o medie de 480.000 de transferuri pe zi.

Sperând că acţionarii pieţei britanice vor respinge oferta americanilor, preşedintele LSE, Chris Gibson-Smith, declară: "Oferta pe deplin neadecvată a Nasdaq continuă să subevalueze piaţa mondială de capital. Totuşi, LSE rămâne deschisă la o combinaţie strategică".

Oferta Nasdaq, în valoare de 1.243 pence/acţiune, a fost acceptată, săptămâna trecută, de unii investitori care, împreună, deţin mai puţin de 1% din LSE. Nasdaq controlează, acum, 29,36% din LSE şi a stabilit data de 26 ianuarie ca termen limită pentru ac­ceptarea propunerii sale.

Potrivit legii britanice, Nas­daq îşi poate extinde oferta până la data de 10 februarie. Nasdaq îşi poate majora oferta doar în situaţia în care consiliul de administraţie al LSE recomandă acţionarilor această propunere ori dacă apare o ofertă concurentă.

Directorul executiv al LSE, Clara Furse, care afirmă că Bursa din Londra poate să ră­mână independentă, dat fiind că sporeşte numărul tranzacţiilor şi listărilor, a respins, în ultimele zece luni, două oferte de la Nasdaq, înaintate prin directorul executiv Robert Greifeld. În ultimii doi ani, LSE a fost de cinci ori ţintă de preluare.

Acţiunile LSE, piaţă cu o exis­tenţă de 308 ani, aveau un curs de 1.317 pence ieri dimineaţă, pe piaţa din Londra, cu 6% peste preţul propus de Nas­daq. Valoarea de piaţă a companiei se ridică la 2,8 miliarde de lire sterline. "Se pare că LSE datorită nivelului la care a ajuns preţul acţiunilor sale", consideră Andy Brough, administrator de portofoliu la "Schroder Investment Management" din Londra. În opinia sa, e greu de crezut că Nasdaq va câştiga această luptă din poziţia în care se află acum.

Amintim că, urmărind să res­pingă oferta pieţei americane, LSE a mai promis să majoreze dividendul pe anul acesta cu cel puţin 50%. Săptămâna trecută, LSE a raportat o creştere de 9,9% a profitului său în perioada octombrie-decembrie 2006, faţă de intervalul similar din 2005, antici­pând o evoluţie solidă a rezultatelor financiare în exerciţiul fiscal 2007/2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb