Noi reglementări pentru transferul pacienţilor cu arsuri grave în străinătate

S.B.
Miscellanea / 3 decembrie 2020

Noi reglementări pentru transferul pacienţilor cu arsuri grave în străinătate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a semnat, azi, două ordine pentru stabilirea de noi reglementări cu privire la transferul în străinătate al pacienţilor cu arsuri. Procedurile au fost simplificate şi clarificate, astfel încât transferul să se facă în cel mai scurt timp de la primirea pacientului. În toate unităţile medicale care tratează pacienţi cu arsuri grave vor exista comisii formate din 3 specialişti care decid, în cel mult două ore de la primirea pacientului, dacă se impune transferul. Tratamentul în străinătate al tuturor pacienţilor va fi decontat, informează news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Sănătăţii, ministrul Nelu Tătaru a aprobat Ordinul pentru înfiinţarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienţii cu arsuri grave şi Ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1419/2017 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul pacienţilor cu arsuri.

"Cele două acte normative au ca scop reducerea semnificativă a timpilor de aşteptare pentru transferul pacienţilor cu arsuri grave în străinătate, în lipsa locurilor sau a capacităţilor de tratare în unităţile dedicate din ţară sau dacă evaluarea pacientului o impune. Am stabilit o procedură simplificată şi clară, astfel încât atunci când apare un caz nou, cea mai bună decizie să fie luată rapid, în interesul pacientului. De asemenea, am decis ca decontarea contravalorii tratamentului pentru pacienţii cu arsuri grave efectuat în unităţile sanitare din străinătate să se realizeze de către Ministerul Sănătăţii în cadrul programului acţiunilor prioritare. În acelaşi timp, continuăm demersurile pentru construirea sistemului propriu de tratament al marilor arşi. În luna august am obţinut autorizaţia pentru construirea centrului din Timişoara şi aşteptăm avizul Băncii Mondiale pentru demararea licitaţiei în vederea execuţiei clădirii. Mâine supunem aprobării Guvernului, hotărârea de guvern privind investiţia de la Centrul de mari arşi pentru copii din cadrul Spitalului pentru Copii Grigore Alexandrescu realizată tot în cadrul proiectului semnat cu Banca Mondială", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb