Noi zăcăminte de petrol în Golful Mexic

Virginia Balcu
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 septembrie 2004

Grupul petrolier mexican "Pemex" a anunţat că a descoperit, în Golful Mexic, un important zăcămînt de petrol de adîncime, cu un potenţial estimat de 54 miliarde de barili. Rezervele totale de petrol ale Mexicului ar putea ajunge, astfel, la 102 miliarde de barili. Costurile de extragere a ţiţeiului din apele profunde s-ar putea ridica la 4 dolari pe baril, aproape dublu faţă de costurile de extragere din ape mai mici.

Directorul de exploatare şi de producţie al "Pemex", Luis Ramirez, a declarat, citat de cotidianul "El Universal", că dacă estimările actuale se confirmă, "vom fi în măsură să atingem nivelul de producţie al Arabiei Saudite, care produce 7,5 milioane de barili pe zi, sau al Rusiei, care produce 7,4 milioane".

Procesul de "verificare şi certificare" al potenţialului zăcămîntului "ar putea dura doi - trei ani", precizează un oficial al grupului. Directorul de exploatare şi producţie al "Pemex" a precizat că în cursul ultimilor trei ani au fost investiţi în prospecţiuni 4,5 miliarde de dolari, prospecţiuni care au permis identificarea a şapte blocuri din care "Pemex" ar putea extrage petrol brut şi gaz. El a adăugat că datorita costului ridicat al exploatării zăcămintelor situate în apele de adîncime, "Pemex" trebuie să colaboreze cu companii private pentru a exploata noile resurse.

"Pemex", care deţine monopolul exploatării şi distribuţiei petrolului, contribuie cu circa o treime la bugetul naţional al Mexicului.

În iulie, producţia de ţiţei a Mexicului a atins 3363 milioane de barili pe zi, iar exporturile s-au ridicat, în medie, la 1806 milioane de barili.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb