Normă de raportare contabilă pentru fondurile de pensii

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2010

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, ieri, norma privind sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2010 a entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Noul act normativ face parte din seria reglementărilor contabile emise periodic de către CSSPP, care derivă din schimbările impuse de mediul economic de la un exerciţiu financiar la altul, potrivit CSSPP.

Noul act normativ urmăreşte atât consolidarea mecanismelor de supraveghere, în vederea unei protecţii mai eficiente a participanţilor, cât şi întărirea disciplinei de piaţă în ceea ce priveşte procesul de raportare, metodologia de întocmire şi transmitere a informaţiilor contabile semes-triale. În cadrul procesului de raportare contabilă, se urmăreşte ca informaţiile obţinute să fie relevante, exacte şi complete în toate aspectele semnificative şi comparabile în timp.

Actul normativ se aplică societăţilor de pensii, administratorilor de fonduri de pensii facultative, fondurilor de pensii private din Pilonul II şi Pilonul III, cât şi brokerilor de pensii private şi asigură colectarea datelor necesare analizelor economico-financiare privind performanţa entităţilor ce activează în sistemul de pensii private, ca de exemplu: rentabilitatea economică, rentabilitatea financiară, rata dobânzii, rentabilitatea capitalurilor, ratele riscului, elasticitatea profiturilor, analiza poziţiei financiare, analiza performanţelor economice etc.

Raportările contabile semestriale la 30 iunie 2010 cuprind situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, contul de profit şi pierdere, alte date informative ale entităţii raportoare şi vor fi depuse la CSSPP şi, după caz, la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, până la 15 august 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb