Noua Comisie Europeană spre aprobare luni

L.I.
Internaţional / 25 noiembrie 2019

Noua Comisie Europeană spre aprobare luni

Parlamentul European se reuneşte luni seară în sesiune plenară la Strasbourg, pentru a supune la vot componenţa şi programul viitoarei Comisii Europene, condusă de Ursula von der Leyen, relateză Agerpres.

Parlamentul decide miercuri dacă vor alege Comisia ca întreg, ceea ce va permite noului executiv comunitar să îşi preia mandatul. Votul în plenul PE din 27 noiembrie va încheia procedura de examinare atentă de către Parlamentul European a echipei de comisari propuse. Scopul este de a garanta că organismul executiv al Uniunii Europene dispune de legitimitate democratică pentru a acţiona în interesul europenilor.

Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al CE, va prezenta echipa şi noul program al Comisiei. În urma unei dezbateri, europarlamentarii vor decide cu majoritate simplă dacă vor alege sau nu Comisia Europeană. Dacă va fi aprobată, noua Comisie Europeană îşi va începe activitatea la 1 decembrie, conform sursei menţionate.

Marţi dimineaţă sunt prevăzute în plenul PE declaraţii ale reprezentanţilor Consiliului UE şi ai Comisiei Europene cu privire la pregătirea Consiliului European din 12-13 decembrie.În aceaşi zi câştigătorul Premiului Saharov pentru libertatea de gândire în 2018, regizorul de film şi activistul pentru drepturile omului, Oleg Senţov va primi distincţia în plenul PE.

Premiul Saharov i-a fost decernat lui Oleg Senţov anul trecut, când acesta era în închisoare după ce protestase în Piaţa Independenţei din Kiev împotriva anexării Crimeei de către Rusia. Senţov a fost eliberat de ruşi în luna septembrie, în cadrul unui schimb de prizonieri.

Situaţia din vecinătatea estică a Uniunii Europene şi cea din Orientul Mijlociu vor fi obiectul declaraţiilor şefei diplomaţiei UE, Federica Mogherini, în plenul Parlamentului European.

Joi, în ultima zi a sesiunii plenare a PE, vor avea loc dezbateri cu privire la cazurile de încălcare a drepturilor omului, a democraţiei şi a statului de drept în Algeria, Cuba şi Haiti, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb