Nouă majorare de capital la "Impact"

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 decembrie 2004

Societatea "Impact" intenţionează să îşi majoreze capitalul social cu 75,46 miliarde de lei prin noi aporturi în numerar ale acţionarilor, în acest scop urmînd să fie emise 75,46 milioa-ne de acţiuni noi. Operaţiunea va fi supusă spre aprobare acţionarilor societăţii în cadrul AGA convocată pentru data de 23 decembrie, data de referinţă pentru aceasta fiind 16 decembrie.

Preţul de subscriere propus de Consiliul de Administraţie este de 2.000 de lei pentru o acţiune, valoarea nominală a acţiunilor companiei fiind de 1.000 lei. Preţul de subscriere a fost calculat pe baza valorii activului net/acţiune, la data de 30 octombrie, anul curent. În urma încheierii cu succes a acestei operaţiuni, "Impact" va avea un capital social de 578,54 miliarde de lei. Titlurile nou emise vor putea fi subscrise de către persoanele înscrise în Registrul Acţionarilor la data de înregistrate, propusă pentru 10 ianuarie 2005, proporţional cu numărul de titluri deţinute.

Acţiunile emise de societate se tranzacţionează la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul IMP. Cotaţia bursieră a acestora s-a apreciat cu aproape 40% de la începutul anului, preţul de tranzacţionare fiind în prezent în jurul valorii de 6.000 lei/acţiune.

În cadrul aceleiaşi adunări generale, acţionarii "Impact" vor decide cu privire la participarea companiei la constituirea unei societăţi de credit ipotecar. Dan Ioan Popp, preşedintele "Impact" ne-a declarat că societatea pe care o conduce şi-a exprimat de mai multă vreme intenţia de a găsi o cale pentru accelerarea finanţării, o societate de credit ipotecar fiind soluţia. Domnia sa a adăugat că, o astfel de societate, nu este bine să fie deţinută de un antreprenor, ci de mai mulţi acţionari, care cred în piaţa ipotecară. Domnul Popp ne-a mai declarat că, în prezent, poartă discuţii cu mai mulţi posibili finanţatori, atît europeni, cît şi de pe alte continente, în vederea constituirii societăţii de credit ipotecar.

"Impact" urmează să lanseze o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 8 milioane de euro. Dobînda pentru această enisiune va fi egală cu Euribor la care se adaugă 6,5%. Domnul Popp ne-a declarat că speră ca în două săptămîni să finalizeze prospectul pentru noua emisiune obligatară, acesta urmînd să fie trimis spre avizare Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare. Domnia sa crede că emisiunea va fi lansată la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor.

Acţionarii "Impact" vor decide în cadrul AGA şi cu privire la fuziunea prin absorbţie cu "Fondamento Forte", aceasta din urmă fiind societatea absorbită. Un alt punct pe ordinea de zi este aprobarea achiziţiei în proporţie de 100% a părţilor sociale care compun capitalul social al societăţii "Delta Holding Building Real Estate", societate ce activează în domeniul imobiliar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb