Noul ANRCTI va rezolva problema accesului la comunicaţii în zonele deficitare

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 octombrie 2007

Autoritatea de reglementare în comunicaţii şi tehnologia informaţiei a fost de la început gândită ca o instituţie al cărei loc este unul cu independenţă, adică sub control parlamentar, cu grad maxim de autonomie, a declarat, ieri, preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, deputatul Varujan Pambuccian, într-o conferinţă de presă. Ordonanţa Guvernului privind organizarea Autorităţii de reglementare în comunicaţii şi tehnologia informaţiei (ANRCTI) a fost modificată de deputaţi, în şedinţa de plen a Camerei, modificările aducând ANRCTI sub control parlamentar.

Domnul Pambuccian a precizat că respectivele modificări au adus ANRCTI sub control parlamentar şi au definit toate atribuţiile pe care le va avea această instituţie. "Autoritatea de reglementare în comunicaţii şi tehnologia informaţiei a fost gândită ca o instituţie al cărei loc este unul cu independenţă, cu grad maxim de autonomie. Lucrul acesta nu a fost posibil din motive pur conjuncturale care ţineau de organizarea ei iniţială, acum am făcut acest pas cu votul de miercuri, din Parlament. A fost un vot covârşitor pentru; au fost doar 11 voturi împotrivă şi 208 voturi pentru", a afirmat Pambuccian.

Varujan Pambuccian a spus că, până acum, ANRCTI a avut o serie de disfuncţionalităţi. "Principala disfuncţionalitate ţine de serviciul universal. ANRCTI a strâns ani după ani banii pentru servicul universal şi nu prea au ajuns să facă mare lucru cu ei în lumea reală. Consider că în noua formulă, ANRCTI va ajunge să rezolve problema accesului la comunicaţii în zonele în care aces­ta este deficitar, pentru că de asta plătesc operatorii an de an sume importante către ANRCTI", a precizat Pambuccian.

El a adăugat că este binevenită înfiinţarea Agenţiei pentru serviciile societăţii informaţionale. "Această agenţie era necesară, am gândit-o de foarte mult timp, trebuie să existe în subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi ei trebuie să i se dea un rol major în gestionarea proiectelor mari de e-government", a apreciat Pambuccian. Deputatul a spus că s-a ajuns ca foarte multe ministere să-şi dezvolte în timp reţele de comunicaţii şi infrastructuri informatice "absolut haotic" pentru fiecare proiect în parte, infrastructuri care nu sunt interoperabile şi care sunt folosite într-un procent destul de mic faţă de capacităţile lor reale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb