Noul raport ESG al PEPSICO prezintă progrese în privinţa obiectivelor PEP+

T.B.
Companii / 4 iulie 2023

Noul raport ESG al PEPSICO prezintă progrese în privinţa obiectivelor PEP+

PepsiCoa publicat astăzi Raportul de mediu, social şi guvernanţă (ESG) pentru anul 2022, prezentând primul an complet de raportare de la lansarea PepsiCo Positive (pep+) în 2021.

Pep+ este un program de transformare end-to-end, care cuprinde fiecare aspect al activităţii PepsiCo - de la modul în care sunt cultivate ingredientele, la modul în care este fabricat, transportat şi vândut portofoliul său reprezentativ de produse, până la opţiunile oferite consumatorilor. Pep+ este cadrul prin care sunt ghidate toate acţiunile de stabilire şi atingere a obiectivelor ESG.

În 2022, compania a raportat progrese semnificative în ceea ce priveşte obiectivele sale în materie de nutriţie, agricultură, social (oameni şi comunităţi), eficienţa utilizării apei şi accesul la apă sigură. PepsiCo continuă să lucreze pentru reducerea emisiilor climatice şi a utilizării plasticului virgin.

La nivel global, PepsiCo a raportat următoarele rezultate:

Pentru al doilea an, 75% din volumul portofoliului de alimente convenabile nu a depăşit 1,1 grame de grăsimi saturate la 100 de calorii

o PepsiCo a atins iniţial acest obiectiv în 2021, cu patru ani înainte de termen.

Reducerea în continuare a zaharurilor adăugate şi a sodiului în portofoliul său de produse în 2022: PepsiCo are 56% din volumul portofoliului său de băuturi care conţin mai puţin de 100 de calorii din zaharuri adăugate pe porţie de 12 uncii, faţă de 53% în 2021; PepsiCo are acum 68% din volumul portofoliului său de produse alimentare convenabile la sau sub 1,3 miligrame de sodiu pe calorie, în creştere de la 66% în 2021.

Dublarea amprentei agriculturii regenerative în 2022, ajungând la mai mult de 900.000 de acri (364.140 hectare) la nivel global: PepsiCo a ajutat fermierii să devină mai rezilienţi şi a redus emisiile de carbon din agricultură cu peste 330.000 de tone metrice - echivalentul scoaterii din circulaţie a peste 73.000 de maşini timp de un an.

Depăşirea obiectivului companiei de a atinge o reprezentare hispanică de 10% în posturile de conducere din SUA: PepsiCo a atins acest obiectiv cu trei ani mai devreme.

Îmbunătăţirea cu 22% a eficienţei utilizării apei în operaţiuni începând cu 2015 în zonele cu risc ridicat de apă: PepsiCo se apropie acum de obiectivul său pentru 2025, de 25%.

Asigurarea accesului la apă sigură pentru încă 12 milioane de persoane în 2022: Din 2006, PepsiCo a oferit acces la apă sigură la peste 80 de milioane de persoane.

În România, PepsiCo a raportat următoarele rezultate:

Atingerea unei rate de reciclare de 100%: Fabricile PepsiCo au atins o etapă remarcabilă prin atingerea unei rate de reciclare de 100%.

Investiţii în linii de producţie eficiente din punct de vedere energetic: PepsiCo România a făcut investiţii substanţiale în noi linii de producţie. Aceste linii avansate au redus consumul de utilităţi pe unitate produsă cu peste 15%, sporind şi mai mult eficienţa energetică.

Proces inovator pentru reducerea consumului de energie în procesul de producţie: Am modificat compoziţia preformelor rPET (PET reciclat) utilizate pentru sticlele noastre PET. Această inovaţie a permis reducerea consumului de energie electrică în procesul de suflare cu până la 20%, contribuind semnificativ la obiectivele de sustenabilitate.

Proiecte de conservare a resurselor: PepsiCo România a desfăşurat mai multe proiecte de conservare a resurselor, ceea ce a dus la o reducere cu 5% a consumului de apă, electricitate şi gaz. Aceste proiecte includ modernizarea turnurilor de răcire, managementul transportoarelor, boosterele compresoarelor şi adoptarea de soluţii de iluminat cu LED.

Maşini hibride pentru reducerea emisiilor: introducerea de maşini hibride în parcul auto (80% din parcul auto este hibrid) a dus la o reducere de 1.000 de tone de CO2 pe an.

Instalarea de panouri solare: PepsiCo România instalează cu succes panouri solare în toate locaţiile deţinute. Această iniţiativă va furniza o cantitate semnificativă de energie curată de 1,2MWh, reducând amprenta de carbon şi promovând sursele de energie regenerabilă.

Comentând abordarea PepsiCo de a implica fermierii şi de a valorifica practicile de agricultură regenerativă pentru a aborda schimbările climatice, Chandler Goule, CEO al Asociaţiei Naţionale a Cultivatorilor de Grâu, a declarat: "PepsiCo este demonstrează cum companiile alimentare şi producătorii pot colabora eficient pentru a cultiva alimente durabile, accesibile şi sigure. PepsiCo a făcut investiţii semnificative în agricultură şi a deschis calea în ceea ce priveşte implicarea producătorilor încă de la început pentru a se asigura că obiectivele de sustenabilitate sunt atât realizabile, cât şi reciproc avantajoase."

Compania a recunoscut că urmăreşte să facă progrese mai mari în ceea ce priveşte reducerea ambalajelor şi a emisiilor. PepsiCo lucrează la planuri care să contribuie la avansarea obiectivelor sale în aceste domenii.

Comentând rezultatele, Jim Andrew, director general pentru dezvoltare durabilă, a declarat: "Decuplarea creşterii afacerii noastre de utilizarea resurselor va fi întotdeauna dificilă, dar atingerea obiectivelor noastre pe termen lung este esenţială şi învăţăm rapid cum şi unde trebuie să ne adaptăm. Am emis obligaţiuni verzi în valoare de 2,25 miliarde de dolari din 2019 şi am făcut - şi vom continua să facem - investiţii substanţiale în direcţia unor părţi esenţiale ale agendei noastre pep+, inclusiv pentru atingerea ţintei de Net Zero şi pentru a reduce utilizarea materialelor plastice virgine. De asemenea, vom lucra cu perseverenţă pentru a elimina barierele din calea progresului, multe dintre acestea fiind de ordin normativ. Provocările legate de abordarea problemelor sistemice sunt uriaşe şi va fi nevoie de o abordare care implică mai multe părţi interesate pentru a ajunge acolo unde ne dorim cu toţii să fim."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb