Novell îmbunătăţeşte principalele soluţii de management al securităţii şi identităţii

Comunicat Novell
Ziarul BURSA #Companii #IT / 22 februarie 2007

Novell a anunţat soluţii de management al identităţii şi securităţii de nouă generaţie

Novell îmbunătăţeşte dezvoltarea Linux cu noi servicii Open Source

Novell a anunţat îmbunătăţirea principalelor sale soluţii de management al identităţii şi securităţii, SentinelTM 6 şi Identity Manager 3.5, la conferinţa RSA ce va avea loc la San Francisco. Demonstrând inovarea şi poziţia de lider pe piaţă a Novell, lansarea acestor produse va atrage atenţia asupra noilor caracteristici şi capabilităţi îmbunătăţite ce ajută clienţii să asigure securitate şi compatibilitate. Când sunt instalate împreună, ambele produse oferă cea mai completă soluţie de management al identităţii şi al securităţii pentru a susţine iniţiativele de compatibilitate şi de management IT.

"Mediile IT dinamice de astăzi cer caracteristici avansate de securitate şi monitorizare în timp real", a declarat Kent Erickson, VP şi GM pentru Identity and Security Management Novell. "Cu aceste noi lansări importante, Novell continuă să ocupe primul loc pe piaţă, oferind cele mai bune soluţii pentru a ajuta clienţii să-şi securizeze, să controleze infrastructura IT şi să suporte compatibilitatea conform standardelor", a completat dl. Erickson.

Sentinel 6, premiata soluţie de management al informaţiei de securitate şi a evenimentelor de la Novell, se concentrează simultan asupra noilor capabilităţi de progres al managementului incidentelor şi asupra structurii de conectivitate a datelor. Cu Sentinel 6, Novell extinde suportul, prin folosirea a nouă limbi - au fost adăugate limba chineză tradiţională, cea simplificată şi limba japoneză - şi prin adăugarea suportului platformă pentru SUSE Linux Enterprise Server 10, Solaris 10 şi Oracle 10. Pentru clienţii Novell Audit care solicită o soluţie de securitate pentru întreprinderi mari şi o soluţie de compatibilitate, lansarea Sentinel oferă o oportunitate de actualizare.

Novell Identity Manager 3.5 reprezintă o îmbunătăţire importantă a principalei soluţii de dotare şi metadirectory de la Novell. Pentru a facilita compatibilitatea conform standardelor, Novell Identity Manager 3.5 beneficiază de suport suplimentar pentru managementul de rol, astfel încât asigură separarea îndatoririlor şi simplifică atestarea. În plus, Novell continuă să se concentreze pe inovaţii cu scopul de a face procesul de instalare mai rapid, mai uşor de repetat şi mai predictibil. Novell Identity Manager 3.5 beneficiază de o integrare avansată cu soluţiile de management al accesului de la Novell, Novell Access Manager şi SecureLogin, pentru ca utilizatorii să primească simultan un cont de user şi o singură autentificare la sisteme.

Împreună, Sentinel 6 şi Identity Manager 3.5 oferă o eficienţă operaţională îmbunătăţită şi ajută la uşurarea încărcării compatibilităţii demostrate conform reglementărilor, prin automatizarea activităţilor de dotare, colectare, monitorizare, analiză şi raportare. Convergenţa acestor funcţionalităţi este un adaos important la programul de securitate IT, ce monitorizează o gamă largă de sisteme şi oameni şi protejează bunurile critice.

Sentinel 6 şi Novell Identity Manager 3.5 vor fi disponibile în prima jumătate a acestui şi vor fi prezentate pentru prima oară la standul Novell din cadrul RSA Security Conference. Cei care vor participa la conferinţa BrainShare Novell din martie vor avea oportunitatea să participe la sesiuni tehnice detalitate şi vor beneficia de primele traininguri privind aceste noi produse.

Novell a anunţat disponibilitatea open source a openSUSE Build Service, un framework novator ce oferă o infrastructură pentru ca dezvoltatorii de software să creeze mai uşor şi să reunească pachetele pentru distribuţiile multiple de Linux. Novell a anunţat, de asemenea, disponibilitatea imediată a KIWI, un sistem care oferă mijloacele pentru a crea media live, inclusiv imagini virtuale Xen. Ca rezultat, dezvoltatorii open source pot organiza mai rapid o distribuţie Linux care să răspundă necesităţilor fiecăruia, o pot testa riguros pentru a asigura calitatea produsului şi o pot ambala cu uşurinţă pentru instalare rapidă.

"openSUSE Build Service este acum în totalitate open source, oferind dezvoltatorilor şi utilizatorilor acces gratis şi complet pentru a-şi realiza propria versiune a pachetelor Linux, fie bazate pe openSUSE, SUSE Linux Enterprise, Fedora, Debian, Ubuntu sau pe alte proiecte", a declarat Holger Dyroff, vice president of outbound product management for SUSE Linux Enterprise Novell. "Acest lucru demonstrează angajamentul continuu al Novell în faţa comunităţii open source. openSUSE Build Service este singura platformă de distribuţie şi dezvoltare pentru crearea pachetelor Linux destinate distribuţiilor multiple şi categoriilor largi de public", a completat dl. Dyroff.

Cu openSUSE Build Service, dezvoltatorii open source pot menţine şi dezvolta pachete într-o singură locaţie pentru distribuţii multiple de Linux. Din locul de depozitare, dezvoltatorii pot crea sisteme complete folosind KIWI. Dezvoltatorii pot folosi procese automate, uşor de utilizat, în openSUSE Build Service pentru a crea pachetele open source şi pentru a rezolva problemele legate de stocare pentru celelalte pachete. Serviciul creat este în totalitate gratis, oferind pachete pentru o varietate de distribuţii Linux, inclusiv pentru comunitatea openSUSE.org. Utilizatorii pot găsi cu uşurinţă şi pot descărca cele mai noi pachete open source pentru distribuţiile lor, incluzând şi actualizări pentru pachete mai vechi. Este posibil şi accesul direct la programe stocate în surse de înmagazinare obişnuite, cum ar fi Novell Forge şi SourceForge. Sursa şi documentarea pentru instrumentele serviciului dezvoltat se găsesc la http://forge.novell.com în proiectul openSUSE .

openSUSE Build Service conţine terminalul unui server şi front-endul unui client. Terminalul serverului găzduieşte surse, infrastructura dezvoltată, pachete de descărcat şi instrumente de reflectare şi infrastructuri de comunicare. Front-endul clientului include instrumentele şi interfeţele de care este nevoie pentru a organiza şi pentru a realiza pachetele de la coduri sursă, incluzând o linie de comandă şi o interfaţă bazată pe Web.

Ca parte importantă a proiectului openSUSE, openSUSE Build Service este disponibil pe site-ul comunităţii openSUSE.org de la Novell. Cu mai mult de 35000 membrii înregistraţi, proiectul openSUSE este o iniţiativă a comunităţii sponsorizate de Novell ce promovează folosirea Linuxului oriunde. Proiectul openSUSE este distribuţia principală Linux, de la care Novell foloseşte şi realizează platforma SUSE Linux Enterprise. OpenSUSE are mai mult de 6000 pachete open source pe site, de la care Novell selectează aproximativ 2000 pentru îmbunătăţirea, testarea şi pentru includerea în SUSE Linux Enterprise.

openSUSE Build Service şi instrumentul de creare KIWI sunt disponibile imediat pentru descărcare. Ambele instrumente vor fi îmbunătăţite pe viitor ca proiecte open source, ce sunt deschise la contribuţii.

Novell este unul dintre liderii pe piaţa furnizorilor de infrastructură software şi servicii, cu peste 50.000 de clienţi în 43 de ţări. Novell are peste 20 de ani de experienţă centre de date, grupuri de lucru şi soluţii desktop. Compania are 6.000 de angajaţi şi 5.000 de parteneri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb