"Nu cred că americanii au păşit pe Lună" - Rogozin profanează sfânta cooperare ruso-americană în domeniul cosmic

F.G.
Miscellanea / 10 mai 2023

"Nu cred că americanii au păşit pe Lună" - Rogozin profanează sfânta cooperare ruso-americană în domeniul cosmic

Coborârea americanilor pe Luna în 1969 este îndoielnică din perspectiva lui Dmitri Rogozin, fostul şef al agenţiei şpaţiale Roscosmos din Rusia, care, în contextul conflictului politic dintre Rusia şi Statele Unite generat de războiul din Ucraina, conflict care a îndepărtat orice inhibiţii pentru scenarii denigratoare la adresa adversarilor, a găsit prilejul duminică, să-şi posteze pe Telegram dubiile că Misiunea Apollo 11 a ajuns vreodată pe suprafaţa lunară.

Rogozin a spus că a observat că astronauţii sovietici se simţeau slăbiţi şi necesitau o lungă perioada de recuperare după expediţii, în timp ce astronauţii americani păreau să iasă din navele lor lunare făra nicio dificultate.

"Am fost profund deranjat de faptul că astronauţii sovietici, după expediţii de mai multe zile, abia se puteau ţine pe picioare şi necesitau o perioada lungă de recuperare după astfel de zboruri, iar americanii săreau din navele lor lunare precum castraveţii din grădină", a scris Rogozin.

El a continuat: "În 2018, când am mers să lucrez în corporaţia de stat Roskosmos, am continuat să caut aceste dovezi, dar nu am gasit nimic acolo, în afară de acuzaţiile furioase ale unor fani ai noştri care susţineau că mergem în America pe banii altora, academicienii care spuneau că subminez "sfânta cooperare cu NASA", am primit şi un apel furios de la un oficial de rang înalt care m-a acuzat că "agravez situaţia internaţională" cu îndoielile mele.

Nu am subminat şi nu am agravat nimic, ci doar din pricina naturii mele am încercat să aflu detalii şi să stabilesc, cel puţin pentru mine, adevarată situaţie în problema explorării Lunii de către competitorii noştri. Nu mi-a fost clar cum au reuşit Statele Unite, la nivelul de dezvoltare tehnologică din anii '60 ai secolului trecut, să facă ceea ce nu pot face nici acum?"

Dimitri Rogozin nu este singur

Autenticitatea aterizării americane pe Lună sau a informaţiilor despre evenimentul acesta au fost contestate şi de alte personalităţi cunoscute:

- Bart Sibrel: Este un cineast şi teoretician al conspiraţiei care susţine că misiunile Apollo au fost o înşelătorie. A fost implicat în incidentul în care l-a provocat pe astronautul Buzz Aldrin să jure pe Biblie că a fost pe Lună.

- Richard Hoagland: Este un autor şi cercetator care susţine că NASA a ascuns descoperiri despre existenţa unei civilizaţii extraterestre pe Lună şi că aterizarea Apollo a fost falsă.

- Bill Kaysing: A fost un scriitor s,i unul dintre pionierii teoriilor conspiraţiei legate de aterizarea pe Lună. El a afirmat că NASA a

falsificat misiunile Apollo pentru a câştiga cursa şpaţială cu Uniunea Sovietică.

- Marcus Allen: Este redactorul-şef al revistei britanice "Nexus", care a publicat articole care susţin că aterizarea pe Luna a fost o înşelătorie. Allen a argumentat că imaginile şi probele prezentate de NASA sunt fabricate.

- Ralph Rene: A fost un autor şi cercetător care a scris cărţi care susţin că aterizarea pe Lună a fost o înşelătorie şi că NASA a utilizat efecte speciale pentru a crea iluzia că astronauţii au ajuns pe Lună.

Cu toate acestea, majoritatea comunităţii ştiinţifice şi a experţilor consideră că aterizarea pe Lună a fost un eveniment real şi bine documentat.

Oportunismul intervenţiei lui Dimitri Rogozin sugerează că tot ceea ce am învăţat la istorie poate fi subminat şi - în modul cel mai ridicol - nu-şi mai poate găşi stabilitatea decît după ce se încheie pacea dintre Rusia şi Ucraina.

Pînă atunci, n-ar fi nici o surpriză ca Putin să revendice Alaska, pe motiv că Ţarul Alexandru al II-lea al Rusiei nu a putut să numere cele 7,2 milioane de dolari cu care a vîndut-o Americii, deoarece a fost o perioada tulbure şi a avut multe alte treburi.

Desigur, această ironie de la încheiere nu înseamnă că ştim că americanii au pus piciorul pe Luna sau nu.

Pur şi simplu, nu am fost acolo.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Asistăm pentru prima oară intr-un război la ducerea în derizoriu a adversarului la un asemenea nivel prin mistocareli și informații false.

    Ar trebui să se facă un top al tuturor aberațiilor susținute de ambele părți, dar și de presa propagandista de doi lei. 

    Or exista și oameni care trăiesc pe lună :) 

    Întrebare la radio Erevan: 

    E adevărat că omul din lună simpatizează cu americanii? 

    Raspuns:

    În principiu da, dar puterea sovietelor stă oricum dincolo de lună. 

    1. Comentariul tau, la fel ca al meu, vine fara raspunsul clar: a fost s-au n-a fost reala aselenizarea? In acelasi fel, raman o gramada de intrebari in coada de peste, desi directia e clara: merge pe calea impusa de manipulatorii alesi la nivel personal!

    ce technologie este acum si ce era in 1969 ?

    aveti in buzunar un telefon = in 1969 trebuia un computer cat un dulap ca sa faca ce face telefonul vostru acum  

    poate si mai mare decat un dulap  

    si totusi americanii nu au mai fost pe luna in ultima vreme  

    nici in spatiu nu au facut cine stie ce = se bazeaza mai mult pe statia spatiala a rusilor  

    dupa esecul discovery a venit esecul lui Musk cu space x  

    ce ramine sigur = tehnologia a evoluat enorm din 1969 pina acum si totusi nimeni nu s-a mai dus pe luna !

    oare de ce ?  

    1. Că-i scump și inutil. Americanii au abandonat de mult ideea, mai ales când au văzut că se duce de râpă URSS. Iar renunțând la ea, a ieșit din uz infrastructura, echipele de ingineri s-au pensionat etc. etc. Dacă ar vrea americanii să se ducă înapoi ar trebui să bage o groază de bani în proiect și s-o ia din nou aproape de la zero.

      Și încă o chestie. Dacă nea Rogozin crede că yankeii n-au ajuns pe Lună n-are decât să verfice dacă le mai merg retorreflectoarele lăsate de ei acolo la prima misiune și la următoarele. Se ia bucata de laser, se trasmite raza către coordonatele de pe Lună și se așteaptă semnalul reflectat de aparatele lăsate acolo. Cam două secunde durează până vine reflexia.

    Ar fi doua intrebari extrem de simple :

    - de ce rusia / urss nu a dezvaluit "inscenarea " in 1969  

    In 1969 , Razboiul rece era in plina desfasurare . 

    Cursa spatiala era o chestiune de prestigiu planetar - cine arata ca este cel mai tare dpdv tehnologic . 

    urss /rusia marcase primele victorii : lansarea primului satelit , primul om in spatiu , prima activitate extravehiculara ,... 

    In Realitate , la competitia pentru aselenizarea pe Luna - la care a participat si ea - urss /rusia a esuat in dezvoltarea unui motor de racheta suficient de puternic . 

    - daca ar fi fost o inscenare , NASA nu s-ar fi limitat la o singura misiune ? 

    Ce sens are sa " simulezi" 6 (sase) misiuni pe Luna ? 

    Vrei sa creasca sansele de a fi prins ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb