Numărul de turişti în Mamaia-Constanţa creşte în fiecare an

A.D.
Comunicate de presă / 24 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

OMD Mamaia Constanţa a publicat cifrelor oficiale raportate de Direcţia Judeţeană a Institutului Naţional de Statistică (INS), iar acestea arată o creştere semnificativă a numărului de turişti şi a nopţilor de cazare în destinaţia Mamaia-Constanţa pentru toată perioada anului 2024.

Datele au fost colectate de la aproximativ 70% din unităţile de cazare din Mamaia - Constanţa.

Potrivit comunicatului primit la redacţie, dacă ar fi incluse şi aceste unităţi, cifrele şi procentele obţinute ar fi considerabil mai ridicate. Aceste date confirmă efectele pozitive ale măsurilor

de promovare şi organizare implementate de OMD Mamaia Constanţa, reflectând o evoluţie clară de la un an la altul.

Datele arată o creştere atât în Mamaia, cât şi în Constanţa, cu un avans semnificativ în 2024 comparativ cu anii anteriori. În 2024, numărul total de turişti a fost de 444.557, cu o creştere de 12% faţă de 2023, reprezentând un plus de 48.003 turişti.

Creşterile sunt vizibile şi la indicatorul "nopţi de cazare", unde cifrele au crescut cu 3,5% faţă de 2023, ceea ce reflectă o îmbunătăţire continuă a ofertei şi atractivităţii destinaţiei.

În 2024, s-au înregistrat 414.407 turişti români, ceea ce reprezintă o creştere de 12,25% faţă de anul precedent, şi 30.150 turişti străini, cu o creştere de 10% faţă de 2023.

Durata medie de cazare a rămas constantă la aproximativ 3 zile pe tot parcursul celor trei ani, cu fluctuaţii minore.

"Rezultatele înregistrate în sezonul estival 2024 demonstrează că eforturile noastre în promovarea destinaţiei şi în îmbunătăţirea infrastructurii turistice au dat roade. Creşterile

de peste 12% în numărul de turişti şi de 3,5% în numărul de nopţi de cazare reflectă interesul crescut atât al turiştilor români, cât şi al celor străini. Felicit hotelierii, agenţii economici şi tot personalul din industria turismului pentru contribuţia lor la aceste rezultate. Suntem încrezători că destinaţia Mamaia-Constanţa va continua să atragă din ce în ce mai mulţi vizitatori şi că tendinţele de creştere vor continua în anii următori.", a declarat George Măndilă, preşedinte OMD Mamaia Constanţa.

OMD Mamaia-Constanţa rămâne dedicată consolidării poziţiei sale de top pe litoralul românesc şi preconizează că până la finalul anului 2024 cifrele vor continua să depăşească rezultatele din 2023. Totodată, perspectivele pentru 2025 sunt promiţătoare, cu un potenţial de creştere şi mai mare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb