Nutriţioniştii susţin că cerealele integrale reprezintă o alegere benefică pentru o alimentaţie echilibrată deoarece sunt o sursă importantă de nutrienţi, precum fibre, vitamine, minerale, antioxidanţi, esenţiali în alimentaţia tuturor persoanelor, informează un comunicat remis redacţiei.
Studiile ştiinţifice au demonstrat că un consum zilnic de cereale integrale, alături de o alimentaţie echilibrată, ajută la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi. Antioxidanţii din plante sunt asociaţi cu reducerea riscului de apariţie a anumitor boli, inclusiv a bolilor cardiace şi a cancerului.
"Consumul a cel puţin trei porţii de cereale integrale pe zi, ca parte a unei alimentaţii echilibrate şi a unui stil de viaţă sănătos, contribuie semnificativ la aportul de nutrienţi esenţiali necesari unei bune funcţionări a organismului. Cerealele integrale pot fi consumate începând de la micul dejun, cea mai importantă masă a zilei", a declarat Elena Casapu, specialist Nestlé în nutriţie.