O FANTOMĂ BÂNTUIE ROMÂNIA TV Ghiţă a dat publicităţii o înregistrare din biroul lui Traian Băsescu

Gabriel Tănase
Companii / 3 ianuarie 2017

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură RomaniaTV.net)

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: captură RomaniaTV.net)

Urmăriţi aici cea de-a patra înregistrare în care apare fostul deputat

---------

Actualizare 21:00 Sebastian Ghiţă a publicat un nou videoclip, în care Traian Băsescu dă de înţeles că marile dosare din justiţie au fost orchestrate

Sebastian Ghiţă continuă seria dezvăluirilor pe care le realizează prin declaraţii filmate la distanţă şi difuzate la postul România TV. În ultimul său videoclip apare o înregistrare din biroul fostului preşedinte Traian Băsescu, din perioada în care acesta încă era în funcţie, în care acesta discută despre traseul marilor procese din justiţie

Întrebat de interlocuror dacă are înregistrări compromiţătoare cu demnitari importanţi, acesta a afirmat: "Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Bă, da' să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet"

Pe parcursul înregistrării se poate auzi cum Băsescu declară unui interlocutor: "Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâîne îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urma trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii".

De asemenea, pe parcursul capturii audio, fostul preşedinte afirmă că ar avea la cunoştinţă faptul că statul român este "mafiot".

(J.F.)

---------

Actualizare 08:53 Sebastian Ghiţă: "Kovesi m-a abordat, în clădirea SRI, pentru a stabili împreună cu mine cum să distrugă Realitatea TV"

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a susţinut, luni seară, într-o nouă apariţie la postul România TV, că dosarul Realitatea Media a fost "măsluit" şi că Laura Codruţa Kovesi l-a contactat "pentru a distruge Realitatea TV, dorind să folosească acest post de televiziune pentru sistem".

Sebastian Ghiţă a citit un presupus schimb de e-mailuri în care Kovesi i-a cerut să îi aducă un document convingător că Vîntu l-a ameninţat cu moartea.

Fostul deputat a afirmat, citat de News.ro: "Am să vă prezint felul în care aceste dosare sunt măsluite după modelul brevetat de Laura Codruţa Kovesi în celebrul dosar Realitatea. O să vedeţi felul în care Kovesi a vrut să distrugă Realitatea TV. Kovesi m-a abordat în clădirea SRI numită K2, unde stăteam împreună la masă şi mi-a spus că, ascultându-l pe Vîntu, şi-a dat seama că nu mai poate finanţa trustul Realitatea TV. A văzut cât de vulnerabil este Vîntu şi ştia că va accepta într-un fel să primească finanţare şi să cedeze Realitatea TV. Am acceptat acest lucru. Dânsa s-a gândit că va putea să-l doboare şi să-l scoată din joc mult mai repede, urmând probabil ca Realitatea TV să devină o televiziune supusă. (...) Am semnat acel contract de management cu Vîntu şi am acceptat să finanţez Realitatea TV. La ceva timp au apărut fricţiunile între mine şi Vîntu, iar Kovesi a stat la pândă şi a făcut un dosar pe baza acestor fricţiuni, certuri, dintre mine şi Vîntu. A început să-mi explice cum şi în ce fel pot fi conduse discuţiile cu Vîntu, astfel încât ele să pară şantaj, ameninţare sau să se încadreze la nişte fapte penale. Am ascultat de dânsa pentru că aveam o relaţie de încredere şi prietenie şi pentru că punea pasiune în dorinţa de a-l înfunda pe Vântu şi nu aş fi vrut să o refuz sau să mă cert cu dansa."

El a mai spus că a fost presat de Kovesi pentru a veni cu "denunţuri şi date pe care să le interpreteze, dorind să facă un dosar mare care să o împingă spre vârful Ministerului Public şi să-şi consolideze cariera".

"Eu ştiu bine cum au stat lucrurile şi ştie şi doamna Kovesi. Nu am crezut că se va schimba atât de mult încât să breveteze acest model şi să îl explice şi altor procurori care la rândul lor măsluiesc dosare", a mai susţinut omul de afaceri în cea de a treia apariţie la România TV, de la dispariţia sa.

----------

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie a anului trecut, a susţinut, luni seară, într-o nouă înregistrare difuzată de postul România TV, că Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), a fost adus din Indonezia pe banii companiei "Asesoft", care, printr-o firmă din Ploieşti, a plătit 200.000 de euro "la cererea Laurei Codruţa Kovesi şi a statului român".

Sebastian Ghiţă a susţinut că o firmă de construcţii din Ploieşti care a primit bani de la "Asesoft" a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea lui Kovesi şi a statului român, relatează News.ro.

În cea de-a treia intervenţie pe care a avut-o la România TV de la dispariţia lui, în 21 decembrie, Sebastian Ghiţă a spus: "La cererea lui Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti care a primit bani de la Asesofta fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este că o firmă privată, la cererea statului român, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi care a furat sute de mii de oameni. O întreb pe doamna Kovesi: ce fel de operaţiune o fi asta? Oare suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa sau sunt doar eu? Am acţionat eu în numele statului român?".

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii care a avut loc în 2000. Din această cauză, mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească aproximativ o sută de milioane de euro compensaţii. La scurt timp după prăbuşirea din mai 2000 a Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Popa a plecat din ţară, iar după aproape doi ani autorităţile române au emis pe numele lui un mandat internaţional de arestare.

Popa a fost arestat la 2 decembrie 2009 de către autorităţile indoneziene şi a fost adus în ţară din Indonezia la 22 aprilie 2011, presa relatând la acea vreme că a fost adus în ţară cu "o cursă privată".

În iunie 2014, Tribunalul Giurgiu a decis definitiv ca Nicolae Popa să execute 10 ani şi patru luni de închisoare.

În prezent, Nicolae Popa este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ghita este creatia "sistemului", toti banii lui sunt de la stat, via SRI. acum o face pe justitiarul. la fel era si Condrea

    1. Nici o masa fara ceva din porcul Ghita!

      Ca orice credul irecuperabil, cred in spusele porcului Ghita.  

      In acelasi timp, situatia este atit de neverosimila incit am ajuns in situatia de a nu ma crede pe mine insumi.  

      Ce stat este statul care are nevoie de asa ceva?  

      Va sa zica, statul ii da bani lui Ghita, sau, mai bine zis, porcul Ghita jefuieste statul si statul mafiot aranjeaza sa fie jefuit, iar Ghita ii da bani statului. Incredibil! Cine are nevoie de asa ceva?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb