O nouă generaţie de platforme destinate notebook-urilor de la AMD

Tiberiu Bălan
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 iunie 2008

AMD a lansat ieri cea mai recentă generaţie de platforme destinate notebook-urilor, ce oferă performanţe extreme în materie de efecte vizuale HD şi consum de energie. Platforma beneficiază de compatibilitate cu familia de procesoare AMD Turion X2 Ultra Dual-Core şi suport grafic ATI Radeon HD 3000 Series pentru performanţe 3D de excepţie şi calitate ridicată a imaginilor HD, împreună cu cea mai bună tehnologie wireless din industrie pentru viteze de transfer ridicate.

Sistemele sunt bazate pe noua platformă notebook AMD, procesorul AMD Turion X2 Ultra Dual-Core şi grafica ATI Radeon HD .

Integrarea tehnologiilor Bluetooth, Wi-Fi şi soluţii de conectivitate în reţea alături de următoarea generaţie de platforme pentru notebook-uri AMD Turion X2 Ultra oferă utilizatorilor o serie de opţiuni pentru a rămane în contact cu persoane şi informaţii de interes.

Ca parte componentă a noii platforme, AMD a lansat ieri un nou procesor pentru notebook-uri şi un nou chipset, care oferă cea mai bună performantă video HD. Procesorul AMD Turion X2 Ultra Dual-Core beneficiază de tehnologii de ultima oră - AMD Independent Dynamic Core Technology, un nou controler de memorie optimizat, şi tehnologia HyperTransport 3.0. Noua serie de chipset-uri AMD 7-series, AMD M780G şi AMD SB700, incorporează module grafice integrate ATI Radeon HD 3200 şi asigură suport Microsoft DirectX 10. Modulul grafic integrat oferă de pană la trei ori o performanţă mai bună decat competitorii din acelaşi segment şi asigură cea mai bună experientă video HD prin intermediul ATI Avivo HD Technology.

"Odată cu lansarea Microsoft Windows Vista, funcţionalităţile grafice şi multimedia puse la dispoziţia utilizatorului, precum şi aplicaţiile care se vor baza pe acest sistem de operare, aduc o contribuţie majoră în ceea ce priveşte decizia de achiziţie a unui notebook," a declarat Bob O"Donnell, vice preşedinte de program, IDC. "Ne aflăm în perioada de tranziţie de la desktop către laptop, iar utilizatorii finali şi cei din segmentul business nu mai caută doar portabilitate şi conectivitate la PC-urile notebook, aceştia sunt dispuşi să facă mici compromisuri în privinţa performanţelor, atunci când vine vorba de a beneficia de ultima generaţie de sistem de operare şi aplicaţii adiacente. Noua generaţie de notebook-uri trebuie să întrunească capabilităţi grafice şi video pentru a satisface noile cerinţe ale clienţilor."

Noile modele de notebook-uri sunt produse de către cei mai importanţi furnizori de soluţii OEM: Acer, Asus, Clevo, Fujitsu, Fujitsu Siemens Computers, HP, MSI, NEC şi Toshiba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb