O nouă interfaţă pentru sistemul de apărare Patriot

I.M.A.
Internaţional / 19 iunie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Compania americană Raytheon a anunţat, astăzi, că sistemul de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot primeşte o nouă interfaţă, similară cu cele ale jocurilor video, care ar simplifica misiunile militare şi training-urile operaţionale.

"Inginerii Raytheon vor integra în cadrul PDB 8.1. (Post Deployment Build-8 - n.r.), următoarea etapă de modernizare a sistemului Patriot, o Interfaţă Warfighter-Machine, pe scurt WMI. Această nouă tehnologie de comandă şi control le va permite partenerilor care folosesc sistemul de Apărare Antiaeriană Patriot să vizualizeze date complexe prin intermediul unei interfeţe noi, mai uşor de utilizat", se arată în comunicat, conform News.ro.

WMI înlocuieşte formele pixelate şi sistemul complex de directoare din versiunea precedentă cu vizualuri 3D, pagini de status şi funcţii de căutare care ar fi familiare pasionaţilor de jocuri video, potrivit companiei.

"Testele realizate de Raytheon au arătat că WMI îmbunătăţeşte timpii de reacţie ai soldaţilor şi scade riscul apariţiei de erori în timpul misiunilor militare. În acelaşi timp, interfaţa reduce timpul necesar familiarizării operatorilor cu modul de utilizare al Patriot", se arată în comunicat.

În 2018, armata SUA a decis să implementeze WMI în funcţiile de comandă şi control ale tuturor celor 60 de unităţi de tragere şi 15 batalioane ale sale. PDB 8.1 cu WMI încorporat este planificat să devină operaţional în cadrul Armatei SUA în 2022. Partenerii Patriot care optează pentru modernizarea cu PDB 8.1 vor primi WMI inclus în optimizare, scrie News.ro.

În noiembrie 2017, România a semnat o scrisoare de ofertă şi acceptare pentru Patriot, devenind astfel a 6-a ţară membră NATO care achiziţionează sistemul. În luna mai a anului 2018, Raytheon a anunţat că Armata Statelor Unite ale Americii a atribuit companiei un contract în valoare de 395,85 milioane dolari pentru producţia sistemelor de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot comandate de România.

În luna iunie a acestui an, United Technologies a convenit să îşi unifice afacerile aerospaţiale cu contractorul american Raytheon şi să creeze o nouă companie în valoare de circa 121 de miliarde de dolari, tranzacţie care ar fi cea mai mare fuziune din sector, conform News.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb