Obama pregăteşte reduceri de taxe de 300 de miliarde de dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 ianuarie 2009

Barack Obama vrea să stimuleze companiile în vederea creării de locuri de muncă.

Barack Obama vrea să stimuleze companiile în vederea creării de locuri de muncă.

Preşedintele ales al SUA, Barack Obama, intenţionează să includă reduceri de taxe în valoare de circa 300 de miliarde de dolari în planul său de stimulare a economiei americane, pe care va începe să-l discute cu parlamentarii, informează presa internaţională. Potrivit acesteia, planul de relansare ar urma să coste între 675 şi 775 de miliarde de dolari, iar cuantumul reducerilor de taxe ar urma să reprezinte aproximativ 40% din valoarea pachetului de stimulente, adică între 270 şi 310 miliarde de dolari.

Barack Obama speră că reducerile de taxe în valoare de 300 de miliarde de dolari, acordate unor persoane care câştigă mai puţin de 200.000 de dolari pe an, alături de o scutire de un an de la plata taxelor pentru companiile care angajează sau reangajează mai multe persoane (componentă evaluată la 40-50 de miliarde de dolari) va ajuta la "crearea sau salvarea" a aproximativ trei milioane de locuri de muncă, până în 2011.

Planul încearcă să stimuleze cererea de consum, prin cheltuirea a 140 de miliarde de dolari sub forma unor reduceri de taxe în valoare de 500 de dolari pentru o persoană singură şi 1.000 de dolari pentru o familie. Spre deosebire de precedentul plan de stimulare economică, promovat de preşedintele George W. Bush, care avea la bază returnarea unei părţi din impozitele plătite, planul Obama presupune modificarea regulilor de colectare a impozitelor, astfel încât angajaţii să beneficieze de o majorare imediată la plată.

Parlamentarii democraţi sunt optimişti şi afirmă că planul preşedintelui Obama va fi aprobat de Congres la începutul lunii februarie, la scurt timp după ce noul lider se va muta la Casa Albă (în 20 ianuarie 2009). În schimb, republicanii cer o perioadă mai mare de timp pentru consultări şi audieri înainte de vot.

Barack Obama urma să se întâlnească, ieri, cu liderii din Congres pentru finalizarea ultimelor detalii ale planului de stimulente destinat să relanseze economia americană, cea mai mare din lume.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb