Obligaţiunile Artprint intră la tranzacţionare la BVB

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 mai 2020

Obligaţiunile Artprint intră la tranzacţionare la BVB

Compania ţinteşte listarea la Bursă

Obligaţiunile corporative emise de Artprint Bucureşti (ATPR23) - prima tipografie privată înfiinţată după 1990 în ţara noastră - intră la tranzacţionare începând de astăzi pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), fiind a cincea companie care face pasul către piaţa locală de capital în acest an, se arată într-un comunicat al Bursei remis Redacţiei.

Cele 38.902 obligaţiuni corporative, cu o valoare nominală totală de 3,89 milioane de lei, au o maturitate de patru ani, o dobândă anuală de 9%, plătibilă semestrial, data scadenţei fiind 18 decembrie 2023.Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "Artprint este a cincea societate antreprenorială care face pasul pe piaţa de capital în acest an. Ne bucurăm când vedem venind la bursă o societate ale cărei determinare şi adaptabilitate sunt atuurile cu care îşi scrie de 30 de ani povestea într-o piaţă atât de dinamică precum este cea a tipăriturii. Totodată, suntem încântaţi că această emisiune de obligaţiuni este doar un prim pas al companiei pe piaţa de capital, în pregătirea listării acţiunilor Artprint. Piaţa de capital este un ecosistem, în care fiecare îşi îndeplineşte rolul său, şi putem spune că succesul rundei de finanţare derulată de Artprint a depins în mare măsură de Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri în atragerea de finanţare pentru societăţi".

Titlurile pot fi rambursate anticipat la iniţiativa emitentului oricând după primii doi ani de la lansare, prima de răscumpărare fiind de 1,5% din valoarea principalului. Obligaţiunile au fost vândute iniţial printr-un plasament privat, derulat în perioada 10 - 31 decembrie 2019, în cadrul căruia au subscris 50 de investitori, respectiv trei persoane juridice şi 47 persoane fizice.Cezar Răsuceanu, director general şi acţionar fondator al Artprint, a declarat: "Pentru Artprint este un prim pas, de altfel foarte important, privind schimbarea de paradigmă pentru finanţarea prin mecanismele pieţei de capital, în condiţiile în care băncile şi alţi finanţatori sunt omniprezenţi in viaţa societăţilor. Este o provocare sub toate aspectele, operaţional, investiţional, managerial, care implică schimbări inclusiv în cultura organizaţiei". Plasamentul privat şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor au fost asistate de societatea de intermediere Goldring, în calitate de Consultant Autorizat.Virgil Zahan, Directorul General al casei de brokeraj, a spus: "Bursa ca alternativă de finanţare şi oportunitate de investiţie este ideea care ghidează cele două categorii de actori ai pieţei de capital, emitenţii şi investitorii. Prin plasamentul privat, urmat acum de listarea obligaţiunilor Artprint, demonstrăm, încă o dată, rolul funcţional al pieţei de capital, acela de mijlocire a cererii şi ofertei de «oportunităţi de investiţie». În ultimii ani, am urmărit modul în care oamenii citesc şi folosesc noile tehnologii pentru a citi şi ajunsesem, la un moment dat, să pariez că cititul în format de print este pe cale de dispariţie. Instinctul m-a înşelat şi am observat cu plăcere că şi cei tineri citesc şi, potrivit rapoartelor internaţionale, industria de print este în creştere. Mă aştept ca şi această perioadă de distanţare să fi ridicat apetitul pentru cartea tipărită. În acest context, reuşita în finanţarea print-ului ne-a adus o mare satisfacţie". Artprint va folosi finanţarea atrasă pentru finanţarea programului de investiţii, pentru restructurarea finanţării capitalului şi pentru finanţarea necesarului de capital de lucru. Dincolo de perspectiva strategiei financiare, obiectivul strategic al acestui plasament constă în testarea apetitului investitorilor pentru afacerea Artprint, validarea valorii societăţii de către piaţă şi creşterea acesteia pentru pregătirea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor Artprint.

Artprint a încheiat anul 2019 cu venituri de 35 milioane lei, în creştere cu 43% faţă de nivelul din 2018, şi un profit EBITDA de 2,1 milioane lei, cu 38% peste cel din 2018.

Societatea are un capital social de 1,01 milioane lei, divizat în 101.010 acţiuni cu o valoare nominală de 10 lei/ acţiune. Administratorul unic al societăţii, Cezar-Alexandru Răsuceanu, deţine 99% din capitalul social, iar Constanţa Răsuceanu are 1% din acţiuni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb