Obligaţiunile INOX intră mâine la tranzacţionare la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 februarie 2022

Obligaţiunile INOX intră mâine la tranzacţionare la BVB

Titlurile au o valoare de un milion de euro, dobânda de 8% pe an şi scadenţa în 2024

Obligaţiunile INOX în valoare de un milion de euro vor intra mâine la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul INOX24E, conform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital.

Cele 10.000 de obligaţiuni corporative, neconvertibile şi negarantate, denominate în euro, au fost vândute iniţial printr-un plasament privat, derulat în luna septembrie a anului trecut. Titlurile au o valoare nominală de 100 de euro, scadenţa în septembrie 2024 şi o rată a cuponului de 8% pe an, plătibilă trimestrial.

INOX este o companie din Măgurele specializată în producţia de confecţii metalice din inox şi echipamente pentru bucătării industriale din domeniul HoReCa, pentru industria navală şi a vaselor de croazieră. De asemenea, INOX produce şi dispozitive medicale, respectiv măşti chirurgicale de unică folosinţă.

Conform informaţiilor prezentate în memorandum-ul de listare întocmit de BRK Financial Group, 0,6 milioane de euro din fondurile atrase de la investitori sunt destinate reabilitării facilităţilor existente şi achiziţiei de echipamente purificare aer, iar 0,4 milioane de euro pentru completarea echipamentelor existente necesare producţiei măştilor chirurgicale standard.

Pentru primele şase luni ale anului trecut, producătorul de confecţii metalice din inox a raportat un profit net de 0,01 milioane de lei, faţă de o pierdere 0,97 milioane de lei în prima jumătate a anului anterior. Veniturile totale au fost de 6,85 milioane de lei, cu 63% peste cele din intervalul ianuarie-iunie 2020, în timp ce cheltuielile totale s-au ridicat la 6,82 milioane de lei, în creştere cu 32,1%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

La jumătatea anului trecut, INOX avea active totale de 25,27 milioane de lei, în creştere 9,7% faţă de cele de la jumătatea lui 2020, în vreme ce datoriile totale erau de 9,38 milioane de lei, cu 48% peste cele din intervalul ianuarie-iunie 2020.

Acţiunile INOX sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti din 22 februarie 1997, unde au o tranzacţionare sporadică. Ion Bazac deţine 25,46% din companie, în timp ce Şerban Andrei Buduleci are 15,14% din producătoru de confecţii metalice din inox cu sediul în Măgurele.

Faţă de ultimul preţ de tranzacţionare al acţiunilor INOX de la începutul acestei luni, compania are o evaluare bursieră de 4,17 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb