OCTOMBRIE: Forum economic dedicat ţării noastre, în Olanda

T.E.
Internaţional / 7 iunie 2019

Forum economic dedicat ţării noastre, în Olanda

Aflat la Haga, în perioada 3-5 iunie, ministrul Ştefan-Radu Oprea a convenit cu omologii olandezi şi cu preşedintele Dutch-Romanian Network organizarea, în parteneriat, a unui forum economic dedicat ţării noastre şi a unei misiuni economice româneşti în Olanda, în luna octombrie, se arată într-un comunicat al MMACA.

Acţiunea pleacă de la constatarea că firmele româneşti au o prezenţă redusă pe piaţa din Olanda, precum şi de la nevoia echilibrării relaţiei comerciale.

Prin acţiunea agreată, se urmăresc informarea corectă, facilitarea contactelor directe între mediile de afaceri şi iniţierea de noi cooperări bilaterale.

Conform comunicatului, ministrul român a avut întâlniri cu Sigrid Kaag, ministrul pentru comerţ exterior şi cooperare pentru dezvoltare, cu Jeroen Nijland, director al Agenţiei pentru Investiţii Străine (NFIA), cu Ralph Hamers, preşedintele ING şi al Dutch-Romanian Network, cu Mona Keijzer, secretar de stat pentru Mediul de Afaceri, şi cu Tjerk Opmeer, director al Agenţiei pentru Întreprinderi (RVO).

Ştefan-Radu Oprea a fost prezent la Haga, cu ocazia Global Entrepreneurship Summit (GES), eveniment organizat de guvernele american şi olandez.

În marja Summit-ului, demnitarul român s-a mai întâlnit cu Carlos Moedas, comisar european pentru inovare, cu membri ai conducerii Confederaţiei Industriei Olandeze, cu reprezentanţi ai unor companii olandeze şi cu antreprenori români prezenţi la GES.

În discuţiile bilaterale şi în panelurile din cadrul Summit-ului, ministrul Oprea a susţinut propunerea României de creare a unei reţele de incubatoare la nivel european, pentru creşterea firmelor inovatoare, cu finanţare din următorul cadru financiar multianual, şi crearea unui ecosistem european pentru stimularea start-up-urilor.

De asemenea, demnitarul român a prezentat programele publice de susţinere a antreprenoriatului, care au reuşit să promoveze echilibrul în ceea ce priveşte cota de gen - un element foarte important de evaluare a dezvoltării sustenabile, arată sursa precizată.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb