Oficial chinez: "Nici măcar 1,4 miliarde de oameni nu pot umple toate locuinţele vacante din China"

S.B.
Internaţional / 24 septembrie 2023

Oficial chinez: "Nici măcar 1,4 miliarde de oameni nu pot umple toate locuinţele vacante din China"

Nici măcar populaţia Chinei, de 1,4 miliarde de locuitori, nu ar fi suficientă pentru a umple toate locuinţele goale din întreaga ţară, a declarat sâmbătă un fost oficial, într-o critică publică rară la adresa pieţei imobiliare din ţară, afectată de criză, informează news.ro.

Sectorul imobiliar din China, cândva pilonul economiei, s-a prăbuşit din 2021, când gigantul imobiliar China Evergrande Group a intrat în incapacitate de plată a datoriilor sale, în urma unei măsuri drastice de restricţionare a noilor împrumuturi.

Dezvoltatorii cu nume mari, precum Country Garden Holdings, continuă să se clatine aproape de incapacitate de plată chiar şi în prezent.

La sfârşitul lunii august, suprafaţa totală a locuinţelor nevândute era de 648 de milioane de metri pătraţi, conform ultimelor date ale Biroului Naţional de Statistică (BNS). Aceasta ar fi egală cu 7,2 milioane de locuinţe, potrivit calculelor Reuters, pe baza unei dimensiuni medii a locuinţei de 90 de metri pătraţi.

Acest lucru nu ia în calcul numeroasele proiecte rezidenţiale care au fost deja vândute, dar care nu au fost încă finalizate din cauza problemelor de cash-flow, sau multiplele locuinţe cumpărate de speculatori în ultima revenire a pieţei din 2016 care au rămas vacante, care împreună reprezintă cea mai mare parte a spaţiului neutilizat, estimează experţii.

"Câte locuinţe vacante există acum? Fiecare expert dă o cifră foarte diferită, cel mai extremist fiind de părere că numărul actual de locuinţe vacante este suficient pentru 3 miliarde de oameni", a declarat He Keng, în vârstă de 81 de ani, fost director adjunct al biroului de statistică.

"Această estimare ar putea fi un pic cam mult, dar 1,4 miliarde de oameni probabil că nu le pot umple", a spus He la un forum în oraşul Dongguan, din sudul Chinei, potrivit unui material video publicat de presa oficială China News Service.

Opinia sa negativă asupra sectorului semnificativ din punct de vedere economic, exprimată la un forum public, contrastează puternic cu naraţiunea oficială potrivit căreia economia chineză este "rezistentă".

"Tot felul de comentarii care prezic prăbuşirea economiei chineze continuă să apară din când în când, dar ceea ce s-a prăbuşit este o astfel de retorică, nu economia Chinei", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe în cadrul unei conferinţe de presă recente.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Era un alt articol in care Ungaria expulza migrantii spre Serbia, dar nu a fost pe placul Uniunii, daca Polonezii lasa sa intr nici asta nu e bine. Nu am inteles care este politica lor sa lasam migrantii sau sa nu lasam sa intre, ca romanica nu a intrat in Schengen cica prin romanica trec migrantii, si acum descoperim ca tric si prin Polonia. Se da afara Polonia din Schengen acum?

    Le vor umple baronii din Romania ca au averi fara numar.

    Economia nu se "prabuseste"... se prabusesc periodic bulele de credit din diverite industrii si ramuri economice.

    Deflate creditelor pe diferite secotare si nise economice sunt rezultatul unor cheltuieli si consumare de energie fare precedent pana cand se ajunge la un taxan. 

    Sunt perioade cand "se prabuseste" creditul per cap de familie, per cap de corporatii, per cap de guvern, ... per cap de institutie locala, ...etc.... 

    deci nu e o problema asta. E ceva natural. 

    Asa cum si "Crashul din Liban" ... piata este deflata... un moment exceptional de a intra pe long in aceasta piata... chiar daca mai exista risc de agonie pe cv ani... este unul din cele mai bune momente de a investii in Liban... cu conditia sa se faca fat stresului financiar / economi / politic /cultural ... 

    s c c r e t  

    fenomen repetat in romania in ......

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb