OFICIAL OMS: "Varianta Omicron ar putea fi faza de final a pandemiei în Europa"

G.B
Internaţional / 24 ianuarie 2022

Hans Kluge (Sursa foto: Twitter)

Hans Kluge (Sursa foto: Twitter)

Sfârşitul pandemiei de COVID în Europa este un scenariu plauzibil odată cu apariţia variantei Omicron, potrivit directorului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Hans Kluge îndeamnă, totuşi, la prudenţă, din cauza capacităţii de adaptare pe care o are coronavirusul, potrivit Digi24.

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, care ar putea infecta circa 60 la sută din populaţia Europei până în luna martie, a declanşat o nouă fază a pandemiei COVID-19 pe acest continent, dar ar putea să-l apropie de deznodământul ei, a declarat duminică directorul pentru Europa la Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge. "Este plauzibil că regiunea se apropie de un sfârşit al pandemiei", a susţinut acesta într-o declaraţie acordată agenţiei France-Presse, citată de Agerpres.

Expertul crede că odată ce valul Omicron se va calma, vor exista câteva săptămâni de imunitate generală, fie datorită vaccinului, fie trecerii prin boală.

Hans Kluge atrage însă atenţia că nu ne aflăm încă în perioada endemică a COVID. "Endemic înseamnă (...) că putem previziona ce se va întâmpla; or, acest virus ne-a surprins nu doar o dată. Trebuie, aşadar, să fim foarte prudenţi", a avertizat responsabilul OMS.

Varianta Omicron a coronavirusului, mai contagioasă decât Delta, este în prezent dominantă la nivel european, dar nu a înlocuit-o complet pe aceasta din urmă, care continuă să se răspândească în paralel cu Omicron.

"Omicron continuă să se răspândească pe planetă (...) Nu vă păcăliţi, Omicron provoacă spitalizări şi decese şi chiar cazurile mai puţin grave sufocă sistemele de sănătate", a avertizat marţi directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Această pandemie este departe de a se fi terminat şi, ţinând cont de creşterea incredibilă a Omicron în lume, este probabil să apară noi variante" ale coronavirusului SARS-CoV-2, a subliniat el, atrăgând atenţia încă o dată că varianta Omicron nu este blândă. "Probabil că, în medie, Omicron este mai puţin gravă, dar povestea că este o boală uşoară e înşelătoare, dăunează răspunsului global (împotriva pandemiei) şi costă tot mai multe vieţi", a remarcat Tedros, care s-a arătat preocupat în special de cazul ţărilor cu rate reduse ale vaccinării, acestea fiind mai predispuse la un număr mare al formelor grave de boală.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. atentie la H5n1 - a fost lansat la apa inca un virus lucrat in laborator

    1. multumiti laboratoarelor finantate de fundatia Gates... omul ala (Bill Gates) ar trebui eliminat fizic inainte sa mai faca rau Lumii ! E un diavol efectiv acel om cu ideile sale malthusiene!

    Minciuni pe banda rulanta. Acum statele vor terminarea pandemiei pentru ca nu le mai convin rezultatele asupra economiei. Si ca indatorarea din 2020 si 2021 nu mai poate continua fara colapsul societatii asa cum o stim.

     

    Statele nu au arme eficiente pentru a lupta cu virusul. Categoriile vulnerabile nu sunt protejate suficient de vaccinuri. Decesele in exces in 2021 la varstele inaintate sunt peste ele din 2020. 

     

    Purtati masca cea mai performanta, practicati igiena ca un medic, pe maini, pe fata. 

    Daca vreti sa vedeti cum ne minte acum OMS-ul, iata tot din Franta. 

    Exista deja Omicron BA.2 care circula in Franta , pe langa tulpina BA.1 si ea da reinfectari printre cei infectati cu Omicronul original. Si pe langa ele circula si B.1.640 dar si B.1.640.2. 

     

    Pandemia nu se termina. Persoanele vulnerabile vor continua sa moara cu milioanele in Europa in exces fata de anii pre-pandemie. Doar ca statele nu isi mai permit costul social si politic al protejarii lor prin sacrificarea stilului de viata si a drepturilor celorlalte categorii sociale. 

    ATENTIE. PROTEJATI-VA in continuare dar sa stiti ca sunteti singuri. De fapt, mereu ati fost asa. Statul a facut mai mult rau. 

    1. " ATENTIE. PROTEJATI-VA in continuare dar sa stiti ca sunteti singuri. De fapt, mereu ati fost asa "

      Romania sa evite consumul importurilor de carne de pasare (pui, curcan, rata) din tari limitrofe (ex: Ungaria, Polonia, alte tari europene).  

      Limitarea la consumul din surse interne (si atat ! Doar din Romania) ar fi ideala. 

      trebuie urmarita si secventiata urgent o noua tulpina de gripa aviara cu trecerea de la animal la om (e o variatie a h5n1 care ar trebui analizata si secventiata urgent pt ca nu e h5n1 original, e modificata!) - atentie la cazurile de dincolo de granita, in Ucraina (vezi cazurile din Tulcea) sau cazurile din Oradea/Arad (vezi cazurile de dincolo de granita din Ungaria).  

    Despre varianta Omicron, in Danemarca s-a finalizat un studiu care demonstreaza ca Omicron este la fel de contagios pentru nevaccinati ca si Delta. Dar pentru vaccinati este

    The study included 11.937 Danish households (2.225 Omicron-infected households) and 27.874 household members in December 2021. A total of 6.397 household members tested positive 1-7 days after the primary case. The estimated secondary attack rate (SAR) was 31% and 21% in Omicron- and Deltavariant-infected households respectively. 

     

    Unvaccinated potential secondary cases experienced similar attack rates in households with the Omicron VOC and the Delta VOC (29% and 28%, respectively), while fully vaccinated individuals experienced secondary attack rates of 32% in household with the Omicron VOC and  

    19% in households with the Delta VOC. For booster-vaccinated individuals, Omicron was associated with a SAR of 25%, while the corresponding estimate for Delta was only 11%.  

    In casele nevaccinatilor, 368 de persoane au fost infectate iar membrii nevaccinati ai familiilor au fost in total 1156 persoane. 29% dintre acestea s-au infectat. 

     

    In casele vaccinatilor, infectiozitatea Omicron a crescut la 32% fata de 19% cat era Delta. Au fost 1752 persoane infectate primar in acele case iar membrii acelor familii erau in total 3257. 32% dintre acestea s-au infectat de la membru infectat initial. 

     

    Doar boosterul reface (si doar temporar, cateva saptamani, asta se stie din alte studii) o rata de atac de 25% fata de rata de atac de 29% in casele nevaccinatilor. 

    Concluzia? Mai sunt si alte studii, putem elabora.... OMICRON NU ESTE MAI CONTAGIOS ci evita mai bine anticorpii vaccinatilor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb