OLAF SCHOLZ: ''Putin poartă responsabilitatea crimelor de război din Ucraina''

G.U.
Internaţional / 20 aprilie 2022

Sursă foto: Olaf Scholz/Facebook

Sursă foto: Olaf Scholz/Facebook

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat ieri că preşedintele rus Vladimir Putin poartă responsabilitatea ''crimelor de război'' în Ucraina care s-au soldat cu mii de morţi în rândul populaţiei civile, relatează AFP, conform Agerpres.

"Invazia rusă a Ucrainei este o ruptură răsunătoare cu dreptul internaţional" şi mii de civili au murit în "crime de război pentru care preşedintele rus poartă responsabilitatea", a estimat cancelarul în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin, la finalul unei videoconferinţe cu preşedintele american Joe Biden şi mai mulţi omologi europeni.

"Resimţim o imensă durere pentru victime şi de asemenea o mare furie faţă de preşedintele rus şi acest război iraţional", a adăugat el.

Cu prilejul discuţiei, liderii şi-au reafirmat "completa solidaritate şi susţinerea lor" faţă de Ucraina.

Cancelarul german a subliniat că este de asemenea datoria lor "să împiedice o extindere a războiului la alte ţări" şi a reiterat că NATO "nu va interveni direct în război".

Social-democratul Olaf Scholz este foarte criticat în Germania, inclusiv în cadrul guvernului său de coaliţie cu Verzii şi liberalii, pentru presupusa sa reticenţă de a livra armele grele pe care le solicită Ukraina.

Berlinul a livrat până acum arme defensive Kievului.

Întrebat despre livrarea de arme grele, cancelarul a rămas evaziv, reiterând că Germania nu va acţiona de una singură şi că aceste decizii sunt luate în strânsă colaborare cu aliaţii.

Armata germană, Bundeswehr, nu mai dispune de multe arme pe stoc pe care le-ar putea livra Ucrainei, a dat el asigurări. Guvernul şi întreprinderile din domeniul apărării lucrează deci în prezent la elaborarea unei liste de materiale militare care ar putea fi furnizate Ucrainei, a spus Scholz, fără a furniza amănunte despre tipurile de arme de care este vorba.

Guvernul german a anunţat vineri că vrea să deblocheze peste un miliard de euro ajutor militar în favoarea Ucrainei, fără a anunţat la ce vor fi folosiţi banii şi în ce termen va fi deblocată suma.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Efectul sancțiunilor: Presa îi îndeamnă pe germani să se spele mai RAR

    Pe fondul crizei energetice, cel mai mare ziar din Germania publică un articol în care elogiază virtuțile dușurilor mai puține. 

    La recentul summit NATO de la Bruxelles, Joe Biden a avertizat țările occidentale în privința prețului foarte mare pe care trebuie să îl plătească pentru a pedepsi regimul Putin în urma invaziei din Ucraina: 

    „Prețul sancțiunilor nu este impus doar Rusiei... Este impus și unui număr îngrozitor de mare de țări, inclusiv țări europene, precum și țara noastră.” 

    Puțină lume în occident a crezut atunci, însă, că prețul va fi chiar atât de mare. 

    Germania începe să simtă tot mai acut efectele sancțiunilor pe care Occidentul le-a impus Rusiei și care se întorc ca un bumerang împotriva unui aborigen neîndemânatic. 

    După ce, într-o primă fază, regimul de la Berlin le-a explicat cetățenilor săi virtuțile pentru sănătate ale unei temperaturi mai scăzute în case, iată că nemții sunt îndemnați acum să se spele mai puțin. 

    Evident, nu pentru a economisi apă caldă și energie, ci tot pentru sănătatea personală. 

    „Sări peste un duș, îmbunătățește-ți microbiomul”, este mesajul unui articol din ziarul Bild. 

    Ziarul cu cel mai mare tiraj din Germania și din Europa a publicat duminică un text „utilitar” cu un titlu bizar:„Este suficient să speli ACESTE patru părți ale corpului – De ce pielea ta se curăță singură dacă îi permiți”. 

    Articolul începe cu apeliuil ministrului Economiei, Robert Habeck, adresat compatrioților de a-și da caloriferele mai încet, de a-și rări saunele și dușurile pentru a reduce dependența Germaniei de gazele rusești. 

    Aici intervin ziariștii de la Bild pentru a explica virtuțile ale acestor măsuri pentru sănătate. 

    În acest scop, ei au consultat un dermatolog pe nume Yael Adler. De unde se vede că rolul experților sanitari nu s-a încheiat odată cu începerea războiului ci s-a trecut – vorba lui Ceaușescu – într-o „etapă calitativ superioară”. 

    O etapă în care nu mai este bine să ne spălăm cât mai des, ci cât mai rar. 

    Articolul arată că există anumite specii de bacterii care trăiesc pe pielea omului și care sunt benefice. Dacă se reduc dușurile și băile, bacteriile respective capătă „șansa de a se înmulți”. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb