Olosz a demisionat din funcţia de preşedinte al ANRE

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 15 octombrie 2008

Olosz a demisionat din funcţia de preşedinte al ANRE

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Gergely Olosz, a demisionat din funcţie, optând pentru mandatul de parlamentar. Olosz şi-a motivat demisia prin faptul că a fost validat, pe 8 octombrie, ca deputat UDMR, iar cele două funcţii sunt incompatibile, dar şi prin faptul că, în ultima vreme, a fost ţinta unor atacuri nejustificate care riscau să afecteze imaginea instituţiei pe care a condus-o în ultimul an.

Domnia sa a declarat, citat de Agerpres: "Putem vorbi des­pre o adevărată campanie care afectează nu numai o persoană sau un grup de persoane, ci instituţia şi stabilitatea economiei naţionale în ansamblu. Dacă această campanie mă vizează pe mine personal, atunci este de datoria mea să-mi dau demisia şi să mă distanţez de instituţia ANRE, asupra căreia nu trebuie să planeze nicio suspiciune".

Potrivit preşedintelui ANRE, demisia sa reprezintă o chestiune de onoare, după zvonurile şi speculaţiile vehiculate în ultima perioadă: "S-au vehiculat, în ultimele zile, zvonuri aberante des­pre salarii. Precizez că nici eu şi nici colegii mei nu am avut venituri de 50.000 euro pe lună, aşa cum au susţinut unele televiziuni şi ziare, mai ales că am dovedit, cu acte, că veniturile respective, inclusiv sporurile, primele şi indemnizaţiile sunt de aproape 20 de ori mai mici decât sumele vehiculate".

Săptămâna trecută, Gergely Olosz declarase că nu va renunţa la niciuna dintre demnităţi şi că va ridica salariu atât de la ANRE, cât şi de la Parlament. Demisia sa vine la câteva zile după ce preşedintele Traian Băsescu a afirmat că salariile foarte mari ale şefilor de agenţii guvernamentale reprezintă "expresia lăcomiei şi a nesimţirii politicului" şi a acuzat Executivul că tolerează această situaţie pentru a satis­face clientela politică. Gergely Olosz a fost numit în funcţia de preşedinte al ANRE în luna martie a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb