OLTCHIM RAMNICU VALCEA Cifră de afaceri în creştere, profit în scădere

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 octombrie 2007

Cifră de afaceri în creştere, profit în scădere

Afacerile combinatului chimic "Oltchim" s-au ridicat în primele nouă luni ale acestui an la 1,31 miliarde de lei, mai mari cu 1,75% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, nivelul obţinut reprezentând 91,07% din cel previzionat.

În schimb, profitul înregistrat s-a ridicat la 3.368.532 de lei, mai puţin de jumătate faţă de valoarea înregistrată în septembrie anul trecut. Profitul brut realizat reprezintă 41,65% din valoarea propusă.

Activitatea de exploatare a înregistrat un profit de 17,73 milioane de lei, în scădere cu 10,18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Gradul de realizare a producţiei marfă la nivelul grupului a fost de 89,34%, combinatul chimic Oltchim, divizia de materiale-construcţii şi "Suinprod" Babeni neîndeplinind planul de producţie propus.

Această situaţie este pusă pe seama opririi unor instalaţii din cauza unor incidente, precum şi pe seama cheltuielilor neprevăzute de refacere şi repunere în funcţiune a instalaţiilor tehnologice afectate.

Pierderea din activitatea financiară, de 14.365.013 lei, a fost cu 21,95% mai mare faţă de anul trecut. Cheltuielile financiare au fost date în proporţie de 47,4% de diferenţele de curs valutar, iar cheltuielile cu dobânzile bancare au fost în procent de 49,12%.

Creditele angajate de companie în primele nouă luni ale acestui an sunt în sumă totală de 676,74 milioane de lei, creditele în valută pentru producţie având o proporţie de 33% în total credite. De asemenea, societatea a mai contractat un credit în valoare 190,94 milioane de lei, preluat de AVAS. Indicatorul gradului de îndatorare, egal cu proporţia capitalului împrumutat în capitalul propriu, are un nivel acceptabil de 20,69%.

Activele circulante, în sumă de 501.8 milioane de lei, sunt în creştere cu 1,73% faţă de înregistrările de la începutul anului, însă firma a înregistrat datorii circulante nete de 346.73 milioane de lei, în creştere cu 20,9%. Capitalurile proprii au înregistrat o creştere de 0,8% faţă de 1 ianuarie, până la 334.93 milioane de lei.

Acţiunile "Oltchim" Râmnicu-Valcea se tranzacţionează la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul OLT. Preţul acţiunilor OLT s-a situat pe un trend crescător în acest an, cu precădere în ultimele 5 luni. Maximul de 1,48 lei/acţiune a fost atins în data de 10 octombrie, iar minimul de 0,37 lei/acţiune a fost înregistrat pe 22 ianuarie.

Subunităţile "Oltchim" Ramnicu-Valcea sunt: combinatul chimic, "Avicola" Babeni, "FNC" Babeni, "Fabrica de conserve" Râureni, "Suinprod" Babeni şi divizia "Materiale de construcţii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb