OMS afirmă că spitalul din Gaza nu poate îngropa cadavrele

S.B.
Internaţional / 14 noiembrie 2023

OMS afirmă că spitalul din Gaza nu poate îngropa cadavrele

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a descris cel mai mare spital din Gaza ca fiind "aproape un cimitir", informează news.ro.

Spitalul Al-Shifa - care se află în nordul Fâşiei Gaza - a fost în prima linie a luptelor intense din ultimele zile, Forţele de Apărare Israeliene (FDI) insistând că Hamas operează un centru de comandă şi control în tunelurile de sub spital. Hamas şi spitalul neagă acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a declarat că aproximativ 600 de persoane au rămas în spital, iar altele s-au adăpostit pe holuri. "În jurul spitalului există cadavre care nu pot fi îngrijite sau nici măcar îngropate sau duse la vreun fel de morgă", a spus el.

"Spitalul nu mai funcţionează deloc aşa cum ar trebui. Este aproape un cimitir", a adăugat Lindemeier. Medicii au vorbit, de asemenea, despre cadavrele care se îngrămădesc şi putrezesc la spital. Dr. Mohamed Abu Selmia a mai declarat pentru BBC că, întrucât autorităţile israeliene nu au acordat încă permisiunea ca trupurile în descompunere să părăsească spitalul pentru a fi îngropate, câinii au intrat acum în incinta spitalului şi au început să mănânce cadavrele.

Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la soarta a zeci de copii prematuri care nu mai pot sta în incubatoare din cauza întreruperilor de curent.

Selmia a declarat că şapte dintre aceşti bebeluşi au murit acum din cauza lipsei de oxigen. Mark Regev, un consilier principal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat că Israelul oferă "soluţii practice" pentru evacuarea bebeluşilor şi a acuzat

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Da,este ingrijorator,cei de la OMS,ca si asa stau degeaba,ar trebui sa se duca la spitalul Al Shifa,sa intre in tunelurile si buncarele celor de la hamas si sa negocieze cu ei pentru a parasi incinta ca mor copii,bolnavi si civilii care i-au votat si au avut incredere in ei .Sunt palestinieni ca si ei,nu sunt,,necredinciosi,,ca noi.Oare de ce nu se gandesc sa elibereze spitalul pentru binele poporului lor?Vad ca nimeni.nu cere nimic hamasului doar israelienilor sa inceteze focul pentru ca aceasta grupare infecta sa se regrupeze si sa comita alte atrocitati .

    1. Mai insetatule de sange... 10 000 de civili palestinieni ucisi de Israel nu iti ajung? 4000 de copii? Ai vazut poze cu copiii palestinieni zdrobiti de bombe? Ai vazut batrani executati de armata israeliana>? Ai vazut asta, mai insetatule de sange care sprijini un stat care nu respecta dreptul international?

      Insetati de sange sunt nenorocitii de la hamas care nu parasesc incinta pentru a salva bilnavii palestinieni in schimbul.vietii lor mizerabile!,Mie imi pasa de poporul.meu,nu vreau sa patim precum.poporul israelian si alte popoare atacate de catre islamisti.Au fost primiti in tarile respective,li s-a asigurat hrana,adapost si nici nu stii la ce sa te astepti?Auzi,isete de sange!?Eu?Hamasul,hezbollahul, jihadul si toti psihopatii astia care fac parte din arabimea musulmana!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb