ROMÂNIA: ULTIMA ZI DE URGENŢĂ, PRIMA ZI DE ALERTĂ / OMUL S(F)MINTEŞTE LOCUL Alertă de îmbulzeală

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul / 15 mai 2020

Alertă de îmbulzeală

Au intrat pensiile pe carduri, a fost strigătul de luptă al zilei de ieri. "Ei şi", ar fi spus cineva autoizolat din martie. Cine a îndrăznit să iasă din casă a exclamat cu totul altceva. Ce anume? Nu reproducem înjurături şi nici nu încurajăm ura pe criterii de vârstă. Bănci, magazine, pieţe erau, ieri, luate cu asalt în multe zone ale Capitalei, aici ne-am făcut "documentarea", şi foarte probabil în multe alte oraşe din ţară. Îmbulzeala, demnă de o cauză mai bună, şoca pe orcine s-a dedulcit deja la liniştea pan­demiei.

Ce va fi mâine? Se "sparie gândul",chiar dacă nu în fiecare duminică e Paştele şi nici pensia nu vizitează cardul de mai multe ori într-o lună. Când calci în picioare regulile, e clar cum te comporţi când nu le mai ai, temporar.

Cum stăm cu distanţarea? Se vede şi în fotografii. E o distanţare originală, precum democraţia din anii 90. Important este că oamenii poartă măşti, deşi un cârcotaş poate găsi şi aici nod în papură. Un exemplu: am abordat o doamnă în vârstă, criteriul a fost că masca dânsei arăta ca şi cum a trecut prin două poate chiar trei (bine că nu am avut) războaie mondiale. "Mămică, pe asta o am, pe asta o port. Din martie, o mai spăl o mai cos, nici nu se prea găsesc şi sunt scumpe, peste 100 de lei un pachet. Nu-mi permit". Masca doamnei nu reprezintă un caz izolat. Priviţi atent în jur. Nu trebuie să fii expert în medicină, deşi reţelele de socializare se prăbuşesc de la atâţia experţi, ca să îţi dai seama că o astfel de mască nu protejează, ba din contra. Nu mai vorbim de faptul că la aproape 30 de grade Celsius o astfel de mască, purtată mai mult de o oră, "îngenunchează" şi un atlet. În problema mănuşilor care trebuiesc purtate în mijloacele de transport în comun nu vem curaj să mai intrăm.

Între două stări, de urgenţă şi de alertă, populaţia are parte de o scurtă relaxare, deşi preşedintele a anunţat în stânga şi în dreapta, des şi la ore fixe, că lupta nu s-a încheiat. La cum se prezintă situaţia pe stradă şi prin unele mijloace de transport în comun se pare că lupta abia începe.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu a fost mai aglomerat decat in avioanele care trasportau muncitori in Germania etc.

    1.Radiografia corecta a NORMALITATII autohtone , plina de" originalitatea" imposturii, iresponsabilitatii si prostiei aduse de "nemuritorul mioritic" (indiferent de varsta , etnie si educatie, ala care STIE el ca virusul fuge ingrozit cand da de el) la culmi imposibil de atins pentru restul muritoriilor .

    2.Realismul lucid din articol. 

    NU imi place :"masca nu protejeaza , din CONTRA(??) 

    De ce ? 

    Pentru ca masca ii PROTEJEAZA pe ceilalti (daca esti bolnav asimptotic) , iar daca are clasa de protectie necesara (mai scumpa, se gaseste mai greu, etc.) te protejeaza si pe TINE (expertiza medicala, nu din retea de socializare! ) 

    Nu spune nimeni ca purtarea mastii este o baie de relaxare si o bucurie fara margine, dimpotriva e difcil , incomod , inestetic ,DAR este RESPONSABIL, UTIL si CORECT! 

    In rest NUMAI de bine ca "lupta abia incepe" peste TOT in Romania si la toate nivelurile (politic, social, medical, etc....). 

    PS 

    REPET si REPET 

    NORMALITATEA de pana acum, aici la noi, este cea a unui balamuc infloritor in care medicii se externeaza!! 

    Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război....

    ... ca manusile trebuiesc (?!?) purtate si in mijloacele de transport in comun, sau cand va plimbati pe strada, v-a explicat si de ce?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb