OMV estimează o stabilizare a preţului petrolului

Ioana Rosenberg
Ziarul BURSA #Materii Prime / 23 august 2006

"Nu cred că preţul petrolului va înregistra creşteri semnificative în perioada imediat următoare", ne-a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, directorul general al OMV şi preşedinte al consiliului de administraţie al "Petrom". Deşi nu se poate pronunţa cu precizie asupra evoluţiei preţului petrolului, domnia sa consideră că cel mai probabil este ca acesta să înregistreze unele fluctuaţii în viitorul apropiat, determinate de evoluţia economică a Marii Britanii, pentru ca apoi să se stabilizeze. Domnul Ruttenstorfer consideră însă că "numai o criză la nivel mondial ar putea împiedica această tendinţă de stabilizare".

Reprezentantul OMV ne-a mai declarat că anul acesta este estimat a fi un an bun pentru "Petrom", care are prevăzut un amplu program de investiţii în 2006.

Compania petrolieră "Petrom", a înregistrat, în primul semestru al acestui an, un EBIT (profit înainte de plata dobânzii şi a impozitului pe profit) de 1.764 milioane de lei (aproximativ 498 milioane de euro) datorită menţinerii preţului ţiţeiului la un nivel ridicat şi creşterii cantităţii de produse vândute. "Petrom" a avut însă pierderi în sectoarele rafinare şi mar-keting.

Cifra de afaceri înregistrată de companie în primele şase luni ale acestui an s-a majorat cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită creşterii preţului petrolului şi volumului de produse vândute.

OMV ţinteşte o cotă de piaţă de 20% până în 2010

OMV şi-a propus să atingă o cotă de piaţă de 20% până în 2010. În regiunea Dunării, cota de piaţă a grupului austriac pe segmentul rafinare şi marketing este de aproximativ 18%. Compania austriacă activează în 18 ţări în domeniul explorare şi producţie şi în 13 ţări în domeniul rafinare şi marketing. Pe segmentul gaz natural, OMV dispune de o reţea de conducte de 2000 de kilometri şi trans-portă anual 45 de miliarde de metri cubi. Grupul austriac deţine participaţii la fabrici de produse chimice şi petrochimice. Potrivit informaţiilor transmise de companie, prin achiziţia pachetului de 51% din acţiunile "Petrom", OMV a devenit cel mai mare grup de petrol şi gaze din Europa Centrală. Grupul deţine rezerve de ţiţei şi gaz natural de peste 1,4 miliarde bep şi are o capacitate zilnică de producţie de aproximativ 338.000 de barili. Capacitatea anuală de rafinare a OMV este, potrivit declaraţiei repre-zentanţilor companiei, de 26,4 mil-ioane de tone.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb