ONB: Băncile din Austria pot face faţă valului de insolvenţe anticipat pentru 2021

J.P.
Internaţional / 25 noiembrie 2020

Băncile din Austria pot face faţă valului de insolvenţe anticipat pentru 2021

Sectorul financiar austriac se află într-o situaţie solidă şi ar trebui să poată face faţă problemelor cauzate de creşterea insolvenţelor companiilor în 2021, când vor expira multe dintre măsurile de ajutor adoptate în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi care au ţinut multe firme pe linia de plutire, se arată în raportul de stabilitate financiară publicat miercuri de Banca Centrală a Austriei (ONB), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Creditorii austrieci au majorat provizioanele pentru de risc în primul semestru din 2020, pentru a se pregăti de vremurile dificile care vor urma, iar testele de stres au arătat că sectorul bancar are capacitatea de a face faţă riscurilor.

"Sectorul financiar austriac este în prezent într-o situaţie solidă şi acesta este unul din motivele pentru care - din punct de vedere al situaţiei prezente - ne putem aştepta să facă faţă eficient riscurilor la adresa stabilităţii financiare după ce expiră măsurile de sprijin", se arată în raportul ONB.

"Totuşi, calitatea portofoliilor de împrumuturi ale băncilor ar urma să se înrăutăţească semnificativ, ţinând cont de creşterea insolvenţelor anticipată pentru 2021. De aceea, recomandăm băncilor să aplice standarde sustenabile de creditare, în special pe segmentul împrumuturilor ipotecare", apreciază Banca Centrală a Austriei.

Autorităţile austriece se aşteaptă la un declin al PIB-ului de 6,8% în acest an, urmat de o creştere de 4,4% anul următor.

Băncile austriece prezente pe piaţa din România sunt: UniCredit Bank Austria, Erste Group şi Raiffeisen Bank International.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. nu e vorba de bancile din Austria

    e vorba de TOATE BANCILE DIN LUME (nici macar nu ma refer doar la cele din Europa) 

    sub impactul demolarii economiei mondiale care va dura pana in sem.1 / 2022 automat bancile vor avea de suferit (din pozitia de creditori).  

    De ce demolare economica?  

    Sa caute sefii bancilor austriece ce contine doctrina The Great Reset a WEF (Schwab) si The Green Deal .  

    Primul pas e pulverizarea economiilor pentru ca apoi sa fie reconstruite intr-o forma noua, "ecologica", cu o amprenta scazuta de carbon.... tampenii ecologiste care nu vor functiona, desigur.  

    The Great Reset si The Green Deal vor reprezenta doar nebunescul context ca economiile occidentale si economia SUA sa o ia la vale big time si sa permita Chinei si Rusiei sa se ridice.  

    Recomand tuturor bancilor sa isi formeze divizii autonome de fintech daca vor sa traiasca si dupa experimentele astea demente ale unor geronto-perversi de la WEF (world economic forum).

    Altfel vor fi out of business.  

    Much has been written about panics and manias, much more than with the most outstreched intellect we are able to follow or conceive; but one thing is certain, that at particular times a great deal of stupid people have a great deal of stupid money... At intervals, fr om causes which are not to the present purpose, the money of these people - the blind capital, as we call it, of the country - is particularly large and carving; it seeks for someone to devour it, and there is a "plethora"; it finds someone, and there is "speculation"; it is devoured, and there is "panic".

    - Walter Bagehot "Essay on Edward Gibbon"  

    1. :)

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb