ONB:  Redresarea economiei Austriei în 2021 va fi mai lentă decât se estima

J.P.
Internaţional / 11 decembrie 2020

Redresarea economiei Austriei în 2021 va fi mai lentă decât se estima

Banca Centrală a Austriei (ONB) a modificat uşor estimarea privind declinul economiei în acest an, la 7,1%, şi a înrăutăţit previziunile pentru anul viitor, pe fondul efectelor celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters, citat de Agerpres.

În iunie, ONB prognoza o scădere a PIB-ului de 7,2% în 2020, cu condiţia să nu existe al doilea val al pandemiei. Dacă al doilea val va fi mai puţin sever decât primul, economia se va contracta cu aproximativ 9,2%, previziona atunci Banca Centrală a Austriei.

De atunci, ţara a fost lovită mai puternic de al doilea val al pandemiei, forţând Guvernul să introducă noi restricţii.

"Redresarea în urma scăderii accentuate a activităţii economice a fost mai rapidă decât ne-am aşteptat în lunile de vară. Actualul val doi de infecţii provoacă o scădere semnificativă a PIB-ului Austriei în trimestrul patru din 2020. Dar declinul ar trebui să fie mai redus decât la începutul anului", se arată în comunicatul ONB.

Dacă vaccinarea începe în Austria la începutul anului viitor, campania de vaccinare nu va fi finalizată la începutul lui 2022. Prin urmare, pandemia va afecta activitatea economică în primul trimestru din 2021 şi într-un ritm mai puţin accentuat în trimestrul doi, apreciază ONB.

În total, ajutoare economice care au legătură cu coronavirusul în valoare de 50 de miliarde euro sunt planificate pentru anul acesta şi anul următor, dintre care 24,8 miliarde euro au fost plătite deja sau au fost aprobate pentru a fi acordate, a anunţat recent Ministerul de Finanţe.

Autorităţile austriece se aşteaptă la un declin al PIB-ului de 6,8% în acest an, urmat de o creştere cu 4,4% anul următor.

Deficitul ar urma să ajungă la 9,5% din PIB în 2020 şi va fi cel mai mare înregistrat de Austria de la debutul publicării datelor statistice în 1954. De asemenea, datoria Austriei raportată la PIB va urca până la 84% în acest an, de la 70,5% anul trecut, urmând să ajungă la 85% din PIB în 2022, a previzionat recent Ministerul de Finanţe.

Uniunea Europeană a suspendat în luna martie aplicarea regulilor din Pactul de stabilitate şi creştere. Printre obligaţiile pe care statele membre UE nu mai trebuie să le respecte în prezent se numără şi faimoasa regulă care cere ca deficitul public să nu depăşească 3% din Produsul Intern Brut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. munca este greu pentru ei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb