One United Properties raportează o cifră de afaceri consolidată de 699,4 milioane de lei şi un profit brut de 264,5 milioane de lei în primele şase luni ale anului 2024

A.F.
Piaţa de Capital / 28 august

One United Properties raportează o cifră de afaceri consolidată de 699,4 milioane de lei şi un profit brut de 264,5 milioane de lei în primele şase luni ale anului 2024

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, a înregistrat o creştere cu 11% a profitabilităţii segmentelor cheie ale companiei, care însumează venitul net din proprietăţi rezidenţiale şi veniturile nete din chirii, în timp ce veniturile consolidate au ajuns la 699,4 milioane de lei în prima jumătate a anului 2024, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, profitul brut s-a ridicat la 264,5 milioane de lei, iar profitul net a ajuns la 228,6 milioane de lei.

"Creşterea combinată de 11% a profitabilităţii în cele două segmente principale ale noastre, până la 244 milioane de lei, subliniază puterea şi rezilienţa modelului nostru de afaceri, bazat pe diviziile rezidenţială şi de birouri performante. Dedicarea echipelor noastre de vânzări şi închiriere a fost esenţială pentru obţinerea unor astfel de rezultate solide, ce se vor reflecta în veniturile şi profiturile nete viitoare, în conformitate cu politica noastră de recunoaştere a veniturilor. În ciuda provocărilor din industrie, angajamentul nostru de a oferi spaţii rezidenţiale şi de birouri de cea mai bună calitate rămâne strategia câştigătoare, ce ne permite să ne menţinem o stabilitate financiară puternică şi o perspectivă de viitor pozitivă", a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Veniturile din segmentul rezidenţial au ajuns în primul semestru al anului la 524,1 milioane de lei, o scădere de 13% faţă de anul anterior. Totuşi, venitul net din proprietăţile rezidenţiale a crescut cu 7%, ajungând la 190,4 milioane de lei. Această creştere a fost determinată de noile dezvoltări iniţiate între 2022 şi prima jumătate a anului 2024, unde avansul semnificativ al lucrărilor de construcţie împreună cu vânzările şi pre-vânzările semnificative de unităţi rezidenţiale au condus la rezultate îmbunătăţite. Marja netă din vânzările rezidenţiale a crescut de la 29,5% în S1 2023 la 36,3% în S1 2024, reflectând impactul construcţiilor aflate în derulare.

Veniturile din chirii, care includ veniturile din divizia comercială şi serviciile pentru chiriaşi, au crescut cu 19%, ajungând la 75 de milioane de lei în S1 2024. Venitul net din chirii a înregistrat o creştere de 26%, ajungând la 53,6 milioane de lei. În prima jumătate a anului 2024, One United Properties a închiriat şi pre-închiriat cu succes 8.100 de metri pătraţi de spaţii de birouri şi a semnat mai multe prelungiri de contracte care totalizează 6.770 de metri pătraţi. Impactul financiar al acestor noi contracte de închiriere se va reflecta în veniturile viitoare.

"Prima jumătate a anului 2024 a marcat un nivel ridicat de activitate pentru One United Properties, deoarece am reuşit să extindem comunitatea One şi am avansat în proiectele noastre aflate în construcţie. Cu 12 dezvoltări în plină desfăşurare, inclusiv proiectele de restaurare One Athenee şi One Gallery, munca noastră va avea un impact pozitiv pe termen lung asupra oraşului Bucureşti. Deşi piaţa prezintă provocări, amploarea operaţiunilor noastre este fără egal, iar noi suntem încrezători că rezultatele acestui efort imens se vor reflecta în performanţa noastră financiară din următoarele trimestre, pe măsură ce vom începe să livrăm clienţilor noştri alte noi unităţi rezidenţiale şi spaţii de birouri de înaltă calitate", a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

La data de 30 iunie 2024, One United Properties avea 12 dezvoltări în construcţie, care cuprindeau 4.041 de unităţi rezidenţiale şi comerciale şi aproape 45.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri şi comerciale. În ciuda activităţii semnificative de dezvoltare, care a dus la o scădere de 20% a poziţiei de numerar, Grupul a menţinut o rezervă solidă de numerar de 336,1 milioane de lei. Este de remarcat faptul că, la sfârşitul primului semestru al anului 2024, raportul loan-to-value s-a situat la 30%, o creştere de 2 puncte procentuale faţă de sfârşitul anului 2023. Datoria netă a rămas la un nivel scăzut de 848,5 milioane de lei, reprezentând 16% din totalul activelor.

Sumele care urmează să fie încasate în baza contractelor încheiate cu clienţii la data de 30 iunie 2024 vor totaliza 331 de milioane de euro în numerar suplimentar până în anul 2026.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb