ONU critică Israelul pentru blocarea vizelor pentru personalul său

V.G.
Internaţional / 30 august 2022

ONU critică Israelul pentru blocarea vizelor pentru personalul său

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a criticat astăzi Israelul pentru că nu a emis sau reînnoit vizele personalului său însărcinat cu monitorizarea situaţiei drepturilor omului în teritoriile palestiniene, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"În 2020, cei 15 membri ai personalului internaţional al biroului meu din Palestina, în activitate în ţară de 26 de ani, nu au avut altă opţiune decât să plece. Cererile ulterioare de viză şi de reînnoire a vizelor au rămas fără răspuns timp de doi ani", a transmis Michelle Bachelet printr-un comunicat.

"În această perioadă, am încercat să găsesc o soluţie la această situaţie, însă Israelul refuză în continuare să răspundă", a adăugat ea.

Ca stat membru, Israelul ar trebui să coopereze de bună credinţă cu ONU şi să le permită funcţionarilor Naţiunilor Unite să îşi exercita funcţia, a mai spus Michelle Bachelet.

"Incapacitatea Israelului de a procesa cererile de viză necesare accesului personalului meu încalcă aceste norme", a mai spus fosta preşedintă chiliană.

"Acest lucru ridică semne de întrebare în legătură cu ce încearcă să ascundă mai exact autorităţile israeliene", a declarat Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, adăugând că biroul său va continua să evalueze situaţia din Fâşia Gaza şi din Cisiordania ocupată.

În comunicatul citat, ea a precizat că forţele israeliene au ucis 320 de palestinieni în 2021 - "o înmulţire de zece ori a numărului persoanelor ucise în 2020" - şi au rănit 17.042 persoane, de şase ori mai multe decât în 2020.

ONU a înregistrat în 2017 cel mai mare număr de incidente legate de violenţa coloniştilor de când realizează acest bilanţ, iar arestările de palestinieni s-au dublat anul trecut.

De la începutul lui 2022, forţele israeliene "au ucis cel puţin 111 palestinieni", se mai arată în comunicat.

Michelle Bachelet, care îşi va părăsi funcţia miercuri, după patru ani petrecuţi la şefia Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, consideră că tratamentul la care îi supune Israelul pe angajaţii instituţiei sale se înscrie într-o "tendinţă tot mai mare şi îngrijorătoare" pentru blocarea accesului la teritoriile palestiniene a tot ce este legat de drepturile omului.

În ciuda situaţiei vizelor pentru personalul internaţional, Înaltul Comisariat a precizat că va continua să supravegheze respectarea obligaţiilor în materie de drepturi ale omului în teritoriile palestiniene.

"Vom raporta public despre încălcările comise de Israel, dar şi despre încălcările comise de Palestina, de Hamas în Gaza şi de grupurile armate palestiniene", a declarat Michelle Bachelet.

Succesorul ei nu a fost încă numit de secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb