OPCOM: Cuplarea pieţelor de energie electrică pentru ziua următoare Cehia - Slovacia - Ungaria - România a fost lansată cu succes

E.D.
Companii #Energie / 19 noiembrie 2014

Cuplarea pieţelor CZ-SK-HU-RO, integrând pieţele de energie electrică pentru ziua următoare din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi România şi înlocuind cuplarea pieţelor CZ-SK-HU, a fos lansată cu succes în data de 19 noiembrie, arată un comunicat al operatorului pieţei de energie electrică OPCOM.

Potrivit documentului citat, "toate părţile implicate în proiect au bucuria de a anunţa faptul că alocarea implicită prin intermediul mecanismului de cuplare a pieţelor a decurs fără niciun incident în prima zi de tranzacţionare şi toate procesele funcţionează conform planificării".

Victor Ionescu, Director General OPCOM a declarat: "Acest succes reprezintă un mare pas înainte în vederea creării Pieţei interne europene de energie. Echipa proiectului nostru a muncit mult pentru realizarea cuplării pieţelor de energie electrică din cele patru ţări. Administrăm acum o soluţie compatibilă cu ţinta europeană care va aduce beneficii participanţilor la piaţă din pieţele cuplate".

"Lucrăm la obiectivul extinderii cu succes a cooperării fructuoase dintre cele patru ţări către alte proiecte în legătură cu integrarea pieţelor de energie electrică din regiunea Central-Est Europeană în vederea realizării obiectivului final de a avea o piaţă unică europenă de energie electrică", a afirmat Gheorghe Vişan, Membru al Directoratului Transelectrica.

Proiectul a început în august 2013 cu scopul extinderii cuplării pieţelor CZ-SK-HU către România şi implementării soluţiei PCR (Price Coupling of Regions - Cuplarea prin Preţ a Regiunilor). Operatorii de transport şi de sistem (ÈEPS, SEPS, MAVIR şi Transelectrica) împreună cu bursele de energie electrică (OTE, OKTE, HUPX şi OPCOM) susţinute de autorităţile naţionale de reglementare în domeniul energiei (ERÚ, ÚRSO, MEKH şi ANRE) au colaborat în cadrul proiectului în vederea dezvoltării şi implementării tuturor soluţiilor necesare care să asigure compatibilitatea tehnică şi procedurală a 4M MC cu soluţia ţintă europeană care este implementată deja în alte regiuni europene cuplate. Cuplarea pieţelor permite o mai mare eficienţă a tranzacţionării şi alocării capacităţii de interconexiune, care ar trebui să conducă la o mai mare securitate în alimentare, o lichiditate sporită şi o volatilitate mai scăzută a preţului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb