OPINIA SPECIALISTULUI Ne aflăm într-un moment important pentru construirea unei societăţi mai reziliente şi mai incluzive. Trebuie să acţionăm rapid şi cu determinare

Livia Dumitrescu, Director Legal and External Affairs, Vodafone România
Ziarul BURSA #Companii / 6 iulie 2020

Ne aflăm într-un moment important pentru construirea unei societăţi mai reziliente şi mai incluzive. Trebuie să acţionăm rapid şi cu determinare

În ultimii 20 de ani, conectivitatea şi serviciile digitale au schimbat imens viaţa oamenilor în bine şi au însoţit companiile în drumul lor către succes, permiţându-le să fie mai eficiente şi mai productive, să crească şi să se dezvolte şi, în final, să rămână competitive.

Criza COVID-19 ne-a arătat cu claritate cât de vitale sunt serviciile noas­tre digitale şi reţelele de comunicaţii, baza pentru tot ceea ce am avut nevoie să facem. Acestea trebuie să fie disponibile în orice moment, pentru a permite oamenilor să lucreze, să înveţe şi să rămână conectaţi cu familia şi prietenii, iar business-urile să continue să funcţioneze.

La Vodafone România am conştientizat imediat că misiunea noastră este mai mult ca oricând să-i menţinem pe toţi românii conectaţi. În timp ce am prioritizat sănătatea şi siguranţa angajaţilor, clienţilor şi partenerilor noştri, ne-am angajat să protejăm şi să menţinem calitatea reţelelor noastre, să continuăm să ne servim cât mai bine clienţii, fie că sunt companii sau persoane fizice, precum şi să susţinem autorităţile şi departamentele guvernamentale în efortul lor de combatere a pandemiei. Odată cu creşterea traficului atât în reţeaua mobilă, cât şi în cea fixă, am accelerat investiţiile într-o serie de arii pentru a extinde capacitatea reţelei, iar inginerii noştri au lucrat intens pentru a menţine cea mai bună calitate a reţelei, astfel încât comunicaţiile care susţin misiunile critice şi alte servicii esenţiale în această perioadă să nu fie afectate.

COVID-19 ne-a învăţat câteva lecţii dificile, dar esenţiale. În special, ne-a arătat fără echivoc importanţa societăţilor reziliente şi rolul cheie pe care reţelele de înaltă capacitate sigure şi de calitate, aplicaţiile digitale şi soluţiile de date îl au pentru asigurarea unei asemenea rezilienţe - pentru cetăţeni, companii şi pentru îndeplinirea funcţiilor critice guvernamentale.

Pe măsură ce începem să reconstruim societatea şi să facem planuri şi strategii pentru redresarea economică, ne întărim convingerea că este timpul să acţionăm pentru construirea unei societăţi mai bune, mai echitabile şi mai reziliente. Reconstruirea societăţii necesită o implicare mult mai mare din partea tuturor. Abilitatea noastră colectivă de a ne reveni în urma provocărilor şi dificultăţilor - rezilienţa - va necesita, de asemenea, un leadership puternic din partea instituţiilor şi guvernelor UE.

Serviciile şi instrumentele digitale au jucat un rol esenţial în limitarea impactului social, medical şi economic al crizei COVID şi vor avea mai departe un rol esenţial în stimularea creşterii economice şi creşterea rezilienţei societăţii noastre. În acelaşi timp, criza COVID a expus vulnerabilităţi şi decalaje în societate, afaceri şi servicii publice pe care nu le putem ignora. Trebuie să reconstruim societatea şi economia pentru a fi mai reziliente, mai durabile, mai digitale şi mai incluzive, unde nimeni nu este lăsat în urmă.

Rezilienţa trebuie să fie în beneficiul tuturor.

Fiecare elev trebuie să aibă acces şi abilităţile digitale necesare pentru a putea beneficia de educaţie digitală. În contextul crizei COVID-19, sistemele de învăţământ din întreaga lume s-au confruntat cu o provocare fără precedent, ceea ce a dus la o trecere bruscă şi pe scară largă la instrumentele de educaţie digitală. Din păcate, prea mulţi elevi au fost lăsaţi în urmă. Ministerul Educaţiei a estimat că 250.000 de elevi din România nu au echipamente electronice care să le permită să participe la sistemul de învăţământ la distanţă şi doar 60% dintre elevi au participat la cursurile online în timpul restricţiilor. Numărul în scădere al elevilor înscrişi în sistemul de învăţământ din Româ­nia şi procentul ridicat, de 35%, conform statisticilor UE, al populaţiei cu risc de sărăcie şi excluziune socială sunt tot atâtea motive de profundă îngrijorare.

Fiecare cetăţean trebuie să aibă abilităţile şi instrumentele necesare pentru a putea beneficia de tehnologia şi oportunităţile dintr-o lume digitală. Mulţi cetăţeni sunt lipsiţi de competenţele digitale necesare pentru a beneficia de oportunităţi de angajare într-o societate digitală. Mulţi vârstnici se găsesc izolaţi şi fără acces la servicii sociale, publice şi de sănătate esenţiale, care ar putea fi accesate online. Conform celui mai recent raport DESI, aproape 20% dintre români nu au folosit niciodată internetul şi mai puţin de o treime din populaţia României are cel puţin abilităţi digitale de bază.

Companiile sunt provocate să se adapteze şi să se reinventeze pentru a supravieţui. Industriile trebuie să inoveze şi să îşi accelereze transformarea digitală pentru a-şi creşte rezilienţa şi a grăbi revenirea economică. Un nivel scăzut de digitalizare înseamnă capacitate limitată de adaptare şi, în special pentru IMM-uri, care vor fi motorul redresării economice, acest lucru poate pune în pericol însăşi supravieţuirea acestora. Munca de la distanţă a devenit deja o normă şi aceasta trebuie facilitată.

Guvernele din întreaga lume încă se confruntă cu provocări în timp ce navighează prin criză. Prioritatea cea mai mare pentru acestea este să continue să salveze vieţi, protejând, în acelaşi timp, economia. Societatea se bazează mai mult ca oricând pe institutiile guvernamentale pentru furnizarea de servicii esenţiale, în special în domenii precum sănătatea şi educaţia. Guvernele trebuie să accelereze digitalizarea serviciilor publice pentru a-şi creşte adaptabilitatea şi rezilienţa. Adoptarea în continuare a noilor tehnologii ar creşte, de asemenea, eficienţa furnizării serviciilor publice. Rea­lizarea transformării digitale în domenii precum asistenţă medicală, educaţie şi administraţie publică poate contribui la gestionarea şi atenuarea efectului crizei şi a potenţialelor valuri viitoare.

Ne aflăm într-un moment important pentru construirea unei societăţi mai reziliente şi mai incluzive. Trebuie să acţionăm rapid şi cu determinare. Trebuie să profităm de această ocazie pentru a îmbunătăţi infrastructura digitală, pentru a reduce decalajele şi pentru a accelera digitalizarea tuturor cetăţenilor, mediului de business şi serviciilor guvernamentale, în beneficiul societăţii şi pentru un viitor mai rezilient şi mai durabil. Putem proiecta acum o lume a educaţiei care este digitală şi la care mult mai mulţi copii au acces. Acum ne putem imagina cum diagnosticul şi monitorizarea la distanţă ne oferă tuturor acces mai bun la asistenţă medicală.

Transformarea în profunzime va necesita o colaborare mult mai strânsă între guvern, mediul de afaceri, societate. Suntem pregătiţi să fim parteneri pentru a concretiza viziunea unei societăţi reziliente şi digitale. Vodafone România este pregătită să-şi asume rolul său.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb