Opiniile NEXIA Internaţional cu privire la precizările Ministerului de Finanţe legate de impozitul pentru microîntreprinderi

F.A.
Miscellanea / 13 ianuarie 2011

La începutul anului specialiştii Ministerului de Finanţe au facut o serie de precizări legate de neclarităţile din Ordonanţa de Urgenţă 117/2010, publicată în Monitorul Oficial din 30 decembrie 2010. Precizările Ministerului de Finanţe se referă la faptul că toate persoanele juridice române, care au mai fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, până la data de 31 decembrie 2009, pot opta din nou, începând cu 2011, pentru plata acestui tip de impozit.

"Precizarea specialiştilor de la Ministerul de Finanţe este binevenită pentru ne clarifică situaţia fiscală a microîntreprinderilor pentru 2011. Mai exact, toate firmele, foste microîntreprinderi, care au fost obligate să treacă anul trecut la impozitul pe profit, au posibilitatea ca anul acesta sa revină la statutul de micro, urmând să plătească doar impozitul de 3% din venitul societăţii. Deci nu este nevoie ca întreprinzătorii sa-şi înfiinţeze alte firme, fostele micro putând fi reactivate. Această masură are un efect pozitiv asupra micilor agenţi economici, care pot sa-şi facă acum un plan de afaceri pentru 2011, indiferent de costuri, urmărind în partea de impozitare doar cei 3% din venit", declară Luminiţa Ristea, partener ConsultingR Group, membru NEXIA.

În ceea ce priveşte recomandările pentru agenţii economici care se află în această situaţie Luminiţa Ristea precizează: "Înainte de a opta pentru întoarcerea la statutul de microîntreprindere, întreprinzătorul trebuie sa facă o proiecţie foarte serioasă asupra evoluţiei business-ului sau. Trebuie analizat anul 2010 pentru a avea baza de plecare în realizarea unui plan pe 2011, din care să rezulte nivelul de profit aşteptat. Având în vedere ca, din cauza crizei, foarte multe dintre aceste societăţi se află cu profitul la limită sau chiar pe pierdere, poate fi mai avantajos pentru acestea să rămână la statutul juridic actual, pe o cota de impozitare de 16%. Cel mai indicat ar fi ca această analiză să fie realizată împreună cu un consultant".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb