Optimism pe piaţa Sibex la debutul zilei

Decebal N. Todăriţă
Piaţa de Capital / 18 noiembrie 2010

Cu o zi înainte de finalul săptămânii, preţurile futures ale derivatelor tranzacţionate la Sibex s-au înverzit, deschiderea şedinţei de azi indicând revenirea optimismului pe piaţă. De acestea beneficiau toate segmentele tranzacţionate, cumpărătorii exploatând revenirea preţurilor atât pe derivatele financiare SIF5, cât şi pe DOW Jones şi aur. Creşterile vin în condiţiile în care oficialii europeni au gândit o modalitate de a rezolva criza datoriilor din regiune, iar China şi-a manifestat disponibilitatea de a găsi modalităţi pentru reducerea creşterii costurilor alimentelor prin modalităţi de controlare a preţurilor, ca alternativă la ridicarea dobânzilor ce ar putea duce la încetinirea creşterii sale economice cu efecte importante pe plan global, acest fapt micşorând temerile de pe pieţele lumii. Ştirile respective s-au reflectat de altfel şi în direcţia pozitivă de joi de pe pieţele asiatice, care au înregistrat creşteri, potrivit unui comunicat Sibex remis redacţiei.

Sub influenţa acestor ştiri şi piaţa Sibex se afla, pe după jumătate de oră de la deschidere, pe plus, lichiditatea fiind una superioară comparativ cu sesiunea anterioară pe acelaşi interval de timp. Se observau astfel 500 de contracte cu o valoare de 3,3 milioane de lei, "motoarele" pieţii fiind derivatele SIF5 şi Dow Jones cu câte 248 şi 233 de contracte. Pentru DESIF5 decembrie preţul creştea cu 1,17%, iar pentru DESIF5 martie 2011 cu 1,42%. În ceea ce priveşte DEDJIA_RON, cotaţia pentru finalul acestui an (scadenţa decembrie) se aprecia cu 48 de puncte, în timp ce pentru martie şi iunie 2011 creşterile erau de 32 şi 30 puncte.

Pe piaţa aurului, uncia creştea cu 13,3 dolari, valorând 1355 dolari, numărul contractelor încheiate în 30 de minute fiind de 25.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb