"Oracle", orientat tot mai mult pe cloud computing

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 6 mai 2016

"Oracle", orientat tot mai mult pe cloud computing

"Oracle" România a angajat peste 1.000 de persoane în ultimul

Gigantul "Oracle" - producător american de aplicaţii software pentru companii, se orientează tot mai mult pe serviciile de cloud computing, în condiţiile în care, conform declaraţiilor domnului Sorin Mîndruţescu, country leader "Oracle" România, "asistăm la schimbarea modului de a face IT".

Reprezentantul companiei a afirmat, ieri, că "Oracle" ia în calcul cinci scenarii până în 2025, anticipând că 80% dintre aplicaţiile de producţie vor fi în cloud (într-o piaţă de circa 550 miliarde dolari), un număr restrâns de provideri va deţine 80% din piaţa de aplicaţii, componenta de dezvoltare şi testare a aplicaţiilor va fi 100% în cloud, toate bazele de date ale companiilor vor fi stocate în cloud şi zeci de miliarde de dispozitive "Internet of Things" vor genera cantităţi enorme de date utilizând aplicaţii în cloud, iar mediile IT cele mai sigure vor fi bazele de date din cloud ale companiilor.

Domnul Mîndruţescu a subliniat că aşteptările sale referitoare la gradul de adopţie a procedurii de cloud au fost depăşite atât în ce priveşte ţara noastră, cât şi Europa Centrală şi de Est, chiar dacă iniţial au existat "refuzuri" sau "întrebări fireşti" în ce priveşte maturitatea tehnologiei, componenta de securitate, elementele de reglementare etc.

Acum, spune domnia sa, atât oamenii de IT, cât şi cei de business sunt deschişi către cloud.

Oficialul "Oracle" a amintit că trecerea la cloud a apărut în condiţiile în care, la nivel mondial, se reduc substanţial cheltuielile companiilor cu sectorul IT. Spre exemplu, Sorin Mîndruţescu a arătat că societăţile incluse în indicele bursier S&P 500 (listate în SUA) au alocat 54% din totalul veniturilor lor pentru răscumpărarea de acţiuni şi 37% pentru dividendele acordate acţionarilor, astfel că "nu au mai rămas bani pentru investiţii în IT".

"Oracle" România - a doua subsidiară a companiei americane, ca mărime, din EMEA

"Oracle" România a ajuns la 4.200 de angajaţi în prezent, de la circa 3.100 în urmă cu un an, şi este a doua subsidiară a companiei americane, ca mărime, din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), după cea din Marea Britanie, a declarat Sorin Mîndruţescu.

La nivel global, "Oracle" România este a cincea subsidiară a companiei americane, ca număr de angajaţi, după cele din SUA, India, China şi Marea Britanie.

Potrivit domnului Sorin Mîndruţescu, creşterea numărului de angajaţi pe piaţa locală a fost susţinută de existenţa unei forţe de muncă de calitate şi de lansarea unor noi tipuri de activităţi şi linii de business în domeniul cloud.

La "Oracle" România lucrează angajaţi de 37 de naţionalităţi diferite.

Compania americană este prezentă de 20 de ani în România, iar din 2004 a început dezvoltarea centrelor de servicii partajate şi de tehnologie.

"Oracle" are birouri în 145 de ţări şi peste 130.000 de angajaţi. În anul fiscal încheiat la 31 mai 2015, grupul "Oracle" a înregistrat venituri de 38,2 miliarde dolari (conform standardelor de contabilitate GAAP).

Cloud computing este un concept modern în domeniul computerelor şi informaticii, reprezentând un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicaţii, acces la informaţii şi stocare de date, fără ca utilizatorul să aibă nevoie să cunoască amplasarea şi configuraţia fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb