Reglementările unor organisme externe, ale autorităţilor sau ale Uniunii Europene, sunt foarte importante şi au rolul lor, însă dinamica pieţei este cea care dictează evoluţia în IT, a declarat pentru ziarul "Bursa", domnul George Pristavu, consultant al departamentului de vânzări a diviziei "Oracle" din România. Domnia sa ne-a spus: "O să vă dau două exemple de sectoare cu care lucrăm şi noi. Primul este industria telecom, unde securitatea joacă un rol foarte important, companiile din acest segment implementând de foarte devreme soluţii de
Potrivit spuselor domnului Pristavu, clienţii "Oracle" sunt şi întreprinderi mici şi mijlocii, dar şi companii de top "Fortune 500": "Nu numai clienţii mari sunt importanţi, ci şi companiile mici şi mijlocii, deoarece ele sunt cele care preiau primele noile tehnologii şi funcţionează ca un mediu de testare, demonstrând succesul sau insuccesul produselor şi soluţiilor, care sunt apoi preluate şi de către sectorul public, în funcţie de gradul lor de succes", a spus Pristavu. "Oracle" oferă o gamă variată de soluţii şi produse software, însă soluţiile de administrare a bazelor de date sunt produsele care au adus notorietatea grupului. "În ultimii doi ani am avut o cotă de piaţă de peste 70% pe segmentul bazelor de date în România şi dorim să păstrăm în continuare această poziţie", a declarat domnul Pristavu. Potrivit datelor companiei, în 2006, segmentul financiar-bancar a reprezentat o cotă de 30% din vânzările de soluţii de administrare a bazelor de date, urmând sectorul public, cu 24%, cel al telecomunicaţiilor, cu 20%, şi cel al utilităţilor, cu 12%. "Ne vom implica şi în proiectul de e-government, desigur, însă cred că domeniile şi structura de mai sus se vor păstra, deoarece piaţa va creşte şi ea uniform", a specificat Pristavu.
"Avem şi alte produse, de exemplu, pe "fusion middleware" suntem lideri pe anumite pieţe, iar în SUA suntem pe locul al doilea", a mai precizat reprezentantul companiei, menţionând că cea mai recentă versiune Oracle Databse 11g, lansată luna trecută, este "un pas mare în CV-ul bazei de date Oracle, deoarece nu ne-am axat doar pe creşterea performanţei, ci şi pe adăugarea unor noi funcţionalităţi şi a unor mecanisme de securitate avansate".
În privinţa soluţiilor de securitate, domnul Pristavu a amintit şi preluarea de către "Oracle" a companiei "Bharosa", un dezvoltator de soluţii de securitate bazate pe sisteme de autentificare şi prevenire a fraudelor. "Politica
În 2006, "Oracle" a fost lider pe piaţa sistemelor de gestiune a bazelor de date relaţionale cu o cotă la nivel global de 47,1%, potrivit unui raport elaborat de agenţia de evaluare "Gartner", veniturile realizate din vânzarea acestor soluţii totalizând 7,2 miliarde de dolari.