ORBAN: "Trebuie descurajate contestaţiile depuse doar pentru a bloca un proiect de investiţii"

J.P.
Politică / 13 martie 2021

"Trebuie descurajate contestaţiile depuse doar pentru a bloca un proiect de investiţii"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Deva, că este necesară simplificarea ghidurilor de finanţare şi a procedurilor de obţinere a avizelor pentru proiectele cu finanţare europeană, în paralel cu descurajarea acelor firme care contestă procedurile de licitaţii doar pentru a bloca derularea unor anumite investiţii, relatează Agerpres.

Prezent la o dezbatere pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Ludovic Orban a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că trebuie limitată perioada de acordare a avizelor de către toate entităţile publice, arătând, în context, că PNL a avut un proiect de lege în acest sens.

"Vă readuc aminte că PNL a depus un proiect de lege în care a redus termene, a stabilit termene limită pentru acordarea avizelor în cursul autorizării lucrărilor. De asemenea, vom îmbunătăţi, în continuare, legislaţia în care vom stabili termene limită pentru acordarea avizelor de către toate entităţile publice care sunt implicate în avizarea proiectelor care beneficiază de finanţări europene", a spus Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, noile modificări ar putea apărea într-un interval de două-trei luni de zile.

Totodată, preşedintele PNL a menţionat că este nevoie şi de îmbunătăţirea legislaţiei în ceea ce priveşte achiziţiile publice, prin care să fie reduse termenele pentru proceduri, clarificări sau evaluări de proiecte, inclusiv în ceea ce priveşte descurajarea firmelor care depun contestaţii fără un fundament economic.

"Am dori ca în legislaţie doar o singură instanţă să se mai poată pronunţa după CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor n.r.), pe parcurs. După aceea, trebuie puţin descurajate aceste contestări care se depun numai ca să blocheze proiectul, de către companii ale căror oferte n-au nicio şansă de a fi câştigate - şi aici trebuie să fie depusă o garanţie care să fie executată dacă este respinsă contestaţia la o procedură de licitaţie. Ca să se înţeleagă: dacă depui o contestaţie neîntemeiată şi pierzi contestaţia respectivă, pierzi bani, pentru că orice contestaţie depusă împiedică, de fapt, realizarea unui proiect. Dacă ea nu este întemeiată, nu este justificată, trebuie să plătească cel care face contestaţia pentru faptul că a ţinut pe loc proiectul respectiv", a explicat Ludovic Orban.

El a mai arătat că modificările vor trebui să ţină cont şi de contextul european în ceea ce priveşte legislaţia achiziţiilor publice.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, parlamentarul european Siegfried Mureşan şi deputatul PNL Vetuţa Stănescu s-au aflat, sâmbătă, la Deva unde au participat la o dezbatere cu primarii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Stii ce le faceai tu psd istilor ordinarule,numai bete in roate ai pus timp de 4 ani ai fost impotriva tarii ,la puscarie si tu si gasca de hoti pnl usr isti

    1. Liviule, ti-au dat acces la net, baiatule? Iti sta bine fara mustata!

      Domnule Orban.PNLul de azi,este urmasul partidului bratienilor care se aseamana pana la contopire cu o mama surogat,care naste un copil pentru un cuplu de bogati pentru un pumn de arginti.Asa si PNLul de azi,este un partid surogat pentru Romania si Romani,el,PNL,fiind insamantat artificial cu sperma stapanilor din occident pe care ii serviti sub comanda fiuhrerului de la Cotroceni.Daca bratienii au fost parte a nasterii Romaniei Mari,PNLul de azi este Distrugatorul Romaniei.Daca ne uitam cu atentie la membrii care azi formeaza PNL,observam numai,Analfabeti,Tradatori ai Romaniei,vanduti occidentului,lipsa dragostei de Tara si de Romani si pozitia Caprei in fata noilor Stapani care i-au inlocuit pe rusi.Domnule orban. Sunteti cel mai batran politician de dupa revolutie care sunteti inca la varful statului. Puteti sa la spuneti romanilor,ce ati facut pentru ei in acesti treizeci de ani,de cand ati mancat numai cozonac din banii si munca lor.? Ati fost la putere mai mult timp ca nimeni alt om politic de azi,ati ocupat functii inalte si in afara ca ati tras la masea lagavulin,ati fumat trabucuri scumpe cubaneze,ati distrus toate ministerele si institutiile pe unde ati fost cocotat,nu ati practicat meseria de baza un minut,ba mai mult,ati fost un parazit,platit de niste patroni de firma,pentru faptul ca aveau trecut in CViul lor numele si functiile pe care le ocupati.Azi,cand PNL,se da cel mai mare partid din romania, pe care o conduceti ca si pe o caruta ramasa fara o roata,sunteti populati cu indivizi dubiosi,analfabeti si ingamfati iar cei care am citit ceva carte ,ne duce cu gandul la CIOCOII descrisi de filimon.Asa ca domnule Orban,cred ca este timpul,sa vorbiti cu Turcan sisa va depuneti dosarul de pensionare ca sa puteti sa va rontaiti pana la adanci batranete,argintii pe care nu ii meritati si sa lasati in pace Romania si pe Romani,spre binele lor.!

      Orbane lasa beutura ca de minciuni suntem satui

    Trebuie incurajate contestaţiile depuse pentru a bloca un proiect de investiţii dupa ce in mod urgent vor fi corectate legile proaste care nu-i arde la bani pe cei care blocheaza cu rea credinta urmare a "pasentelor politice" si cauzeaza pierderi statului si implicit cetatenilor romani.Pierderi ce trebuiesc analizate , cuantificate -calculate de cei impiedicati sa finalizeze proiectele si emise in instanta titluri executori a fi platite aceste prejudicii de catre cei care traiesc din a bloca absolut orice (campionii absoluti de pana azi sunt implantatii pesedisti din ministere si doctoranzii facuti pe banda " sa incurce ca sa descurce")

    lucovule

    stii ca ai umplut arhiva ministerului transporturilor cu toate ineptiile de proiecte initiate si ingropate pentru ca nu valorau nici un sfant? 

    stii cand? 

    cand ai fost ministrul in respectivul perimetru!!! 

    tu vorbesti mai de contestatii care dupa un an de guvernare NU AI FACUT NIMIC, DAR NIMIC!? 

    ia-ti cana de ceai plina cu vodca si mai fa o cheremeza si anul aceste (pe modelul anului trecut)  

    numai vodca vorbeste din tine!

    mai biune taci si dute la culcare!!! 

    Pt. un rezultat ,, bun " : să - ți reușească NIMIC ...

    El vorbeste de contestatii? Au blocat autostrada Deva - Lugoj 5 ani pentru lilieci imaginari, traversari pentru ursi imaginari s.a.m.d...totul doar sa nu termine PSD-ul autostrada. Acum, "cu cele mai mari investitii in infrastructura in ultimii 30 ani", citat din falitii PNL, au inaugurat (ca de facut nu au facut nimic) mai putini km de autostrada decat PSD.

    Or banii or la gara !

    Asta a spus Orban acuma. Adica baietii cu SPAGA sa vina mai repede ca nu se mai blocheaza nimic ! 

    1. Faceti programe beton si nu vor mai fi contestate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb