Orkla anunţă un parteneriat cu Rhône ce implică o valoare de 15,5 miliarde de coroane norvegiene

T.B.
Companii / 27 octombrie 2023

Orkla anunţă un parteneriat cu Rhône ce implică o valoare de 15,5 miliarde de coroane norvegiene

Orkla începe astăzi un parteneriat cu Rhône, o firmă globală de private equity concentrată pe investiţii în întreprinderi cu prezenţă transatlantică, care va achiziţiona 40% din acţiunile Orkla Food Ingredients AS ("OFI") printr-o tranzacţie ce implică o valoare a întreprinderii de 15,5 miliarde NOK(coroane norvegiene), se arată într-un comunicat al Orkla, remis redacţiei.

Parteneriatul va permite grupului OFI să îşi continue dezvoltarea şi consolidarea activităţilor existente cu ambiţia de a susţine creşterea valorii pentru acţionari, conform sursei menţionate. Echipa Rhône are experienţă în sectorul de consum şi în industria alimentară şi a băuturilor prin investiţii trecute şi actuale, informează sursa precizată.

"Căutarea parteneriatului pentru OFI a atras un interes puternic. Sunt mândru că ne unim forţele cu o organizaţie de cea mai bună calitate cum este Rhône ", a declarat Nils K. Selte, preşedinte şi CEO Orkla, potrivit comunicatului.

"Rhône este încântat să colaboreze cu Orkla în această nouă fază a creşterii OFI. OFI este lider de piaţă în multe ţări europene şi în America de Nord, unde abordarea sa regională şi locală diferenţiată faţă de baza sa de clienţi îmbunătăţeşte valoarea", a declarat Patrick Mundt, Managing Director la Rhône, transmite sursa menţionată.

În România, OFI deţine compania Orkla Foods Romania, care îşi va continua misiunea de a îmbunătăţi viaţa consumatorilor prin branduri şi reţete adaptate local, care sa îi ajute sa aibă un stil de viaţă mai sănătos. Portofoliul companiei din România include atât brandurile Tomi, Bunătăţi de la Bunica, Ardealul, LaMinut, Unirea, Linco, Hame, Antrefrig şi Naturli, adresate consumatorilor finali, cât şi brandurile Credin, Selecta, Paticrem, Sonneveld, adresate partenerilor din industria de cofetărie, patiserie şi panificaţie, arată datele comunicatului.

OFI a fost înfiinţată de Orkla în 1999 şi de atunci a devenit un important furnizor de soluţii pentru ingrediente alimentare în Europa, acoperind o gamă largă de categorii, de la ingrediente de panificaţie, patiserie şi îngheţată până la alternative de produse lactate pe bază de plante pentru consumatori, conform sursei precizate.

Tranzacţia este de aşteptat să fie finalizată până la sfârşitul primului trimestru al anului 2024, sub rezerva condiţiilor obişnuite de închidere, inclusiv aprobările din partea autorităţilor relevante, informează compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb