Osemintele a 54 de deţinuţi politici, descoperite de arheologi în fostul lagăr comunist de la Periprava

A.P.
Miscellanea / 15 septembrie 2020

Osemintele a 54 de deţinuţi politici, descoperite de arheologi în fostul lagăr comunist de la Periprava

Rămăşiţele mai multor deţinuţilor politici au fost descoperite de arheologi în fostul lagăr comunist de la Periprava, acolo unde au fost îngropaţi în perioada 1959-1964, în urma extenuării, înfometării şi a frigului, dar şi a torturii la care erau supuşi de fostul regim criminal, anunţă g4media.

Munca arheologilor a fost îngreunată de faptul că la suprafaţa solului nu existau semne distinctive care să amintească de înhumarea cadavrelor, iar identificarea locurilor în care deţinuţii erau îngropaţi a fost posibilă datorită amintirilor localnicilor bătrâni sau a unor foşti angajaţi ai coloniei penitenciare.

Arheologii au reuşit să recupere rămăşiţele a 54 de deţinuţi politici, constatând că o parte din ei fuseseră îngropaţi dezbrăcaţi ori înveliţi în stuf şi legaţi cu sârmă. Printre cadavrele lor, specialiştii au găsit şi rămăşiţele unor localnici din Periprava care au fost îngropaţi acolo.

În timpul săpăturilor, arheologii au găsit şi mormântul unui deţinut politic ale cărui rămăşiţe nu se mai aflau în groapă, specialiştii opinând că familia deţinutului a reuşit să afle cu exactitate locul în care acesta a fost înhumat şi i-au preluat trupul.

Investigaţiile arheologice care privesc crimele regimului comunist din România se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, începând din 2020.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dumnezeu sa-i ierte pe inaintasii nostri strabunici, bunici, parinti si pe tot neamul nostru care a avut drept scop apararea fiintei noastre de comunism.

    Toate manualele de istorie ar trebui sa-i cuprinda pe acesti unici patrioti ! Si asa cum la Washington exista cimitirul erolor americani de la Arlington si noi ar trebui sa avem grija de un monument destinat memoriei acestor eroi ! Exista deja memorialul de la Sighet, de care scriitoarea Ana Blandiana si neuitatul sau sot Romulus Rusan s-au ingrijit dar nu este suficient.

    Intre timp turnatorii ordinari si fostii ofiteri de securitate continua sa ne sfideze prin pensiile nesimtite,

    iar cozile de topor ale rusnacilor nu contenesc sa spurce mediul on-line prin jalnicile lor excremente... 

    Investigatiile trebuie sa priveasca crimele regimului securist, ca nu comunistii i-au omorat pe acei eroi. Noi batranii acestui neam am fost comunisti si nu am ucis pe nimenea la Periprava si niciunde.

    1. Si tu esti de vina,pentru ca sustinand regimul comunist ai sustinut indirect toate barbariile pe care le-a comis! Vei spune ca tu ai fost un simplu cetatean care credea propaganda comunistilor si ca nu ai avut curajul da te impotrivesti tiraniei! Dar nici macar acum,dupa 30 de ani de la inlaturarea dictaturii prin eroismul sutelor de mii de oameni care au iesit pe strazi in '89,nici macar acum nu ai inteles ce inseamna comunism? Cel putin sa ai bunul simt sa taci,pentru ca ai imbatranit degeaba!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb