"OTP Bank" se retrage din Crimeea

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 aprilie 2014

"OTP Bank" se retrage din Crimeea

"OTP Bank", cea mai mare bancă din Ungaria, urma să se retragă până astăzi din Crimeea, regiune anexată în martie de Rusia, întrucât mai multe reglementări fiananciare introduse de autorităţile de la Moscova sunt contrare legislaţiei ucrainene şi fac imposibilă continuarea activităţii.

OTP este a 13-a mare bancă din Ucraina, iar decizia va afecta opt din cele 140 de sucursale deţinute de instituţia de credit în ţară, precum şi circa 20.000 de clienţi, a informat banca, citată de cotidianul Wall Street Journal, anunţă Mediafax.

"OTP Bank a făcut tot ce a putut pentru a continua să asigure servicii complete pentru clienţi în Crimeea până în ultimul moment. Asigur clienţii că vom continua să ne îndeplinim obligaţiile care ne revin prin acorduri şi legi", a declarat directorul general al subsidiarei ucrainene "JSC OTP Bank", Tamas Hak-Kovacs.

Clienţii din Crimeea vor avea acces la serviciile OTP prin intermediul celorlaltor sucursale ale băncii, din Ucraina, unde operaţiunile vor continua.

Alte bănci s-au retras de asemenea din Crimeea, după preluarea controlului de către Rusia. "Privatbank", cea mai mare bancă comercială din Ucraina, a fost prima instituţie de credit care a oprit activitatea în primele zile ale intervenţiei Rusiei, la sfârşitul lunii februarie, scrie cotidianul ungar Portfolio, citând revista americană Forbes.

"Universal Bank", parte a grupului elen "Eurobank", a anunţat miercuri că va opri activitatea şi că va furniza servicii clienţilor prin restul reţelei de unităţi bancare din Ucraina. Alte instituţii de credit străine sau ucrainene care îşi desfăşurau activitatea în Crimeea prin intermediul diviziilor din Ucraina au luat decizii similare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb