OVIDIU RAEŢCHI: "Există riscul ca niciun producător român să nu poată participa la programul de modernizare a Armatei"

G.F.
Companii / 20 noiembrie 2017

Ovidiu Raeţchi (Sursa foto: Facebook)

Ovidiu Raeţchi (Sursa foto: Facebook)

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, a declarat astăzi că pe fondul instabilităţii politice în conducerea Apărării, există riscul ca niciun producător român să nu poată participa la programul de modernizare a Armatei în valoare de 9,3 miliarde euro.

"Potrivit unei sesizări transmise de către PATROMIL - asociaţie care reuneşte interesele a mai mult de 40 de producători români de tehnică militară şi 200 de colaboratori şi furnizori în mod indirect - niciun producător din România nu este înscris încă în Registrul Unic al operatorilor in industria naţională de apărare şi nu poate participa la programul de modernizare a Armatei în valoare de 9,3 miliarde de euro. Motivul principal care nu a permis soluţionarea legislativă a problemei este instabilitatea politică de la conducerea ministerului Apărării, în condiţiile în care în decurs de un an au fost schimbaţi nu mai puţin de 3 miniştri. În contextul demarării celor 8 programe naţionale de modernizare a Armatei Române, este vital ca Guvernul să rezolve problema achiziţiilor publice în domeniul apărării, astfel încât industria naţională de apărare să beneficieze de o şansă egală, reală, de renaştere. În mod evident, multe programe de top pe care le avem în vedere solicită o expertiză occidentală - sunt domenii pentru care nu suntem încă pregătiţi. Dar o serie de elemente conexe, de întreţinere, vizând componente, muniţie pot fi în ţară, ridicând din nou, progresiv, nivelul tehnologic al industriei naţionale şi asigurând locuri de muncă. Însă, având în vedere procedurile birocratice necesare înscrierii în Registrul Unic al operatorilor din industria naţională de apărare, care se aplica doar producătorilor români, acest obiectiv este în pericol. Şi e datoria mea să trag public un semnal de alarmă", a declarat deputatul PNL, potrivit unui comunicat de presă.

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, a atras atenţia asupra faptului că, la ora actuală, conform prevederilor Legii nr 232/2016 - Legea Industriei Naţionale de Apărare şi a HG 611/2017 - Normele Metodologice de aplicare a Legii 232/2016, niciun producător din România nu este înscris în Registrul Unic al operatorilor din industria naţională de apărare - care permite participarea la proiectele pentru dotarea Armatei - şi că, pe fondul instabilităţii politice de la conducerea ministerului Apărării, există riscul ca niciun producător român să nu poată participa la programul de modernizare a Armatei, în valoare de 9,3 miliarde de euro:

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb